U fokusu

podrška i edukacija

Novost na sceni: Trans Mreža Balkan

Novost na sceni: Trans Mreža Balkan

Trans Mreža Balkan (TMB) je mjestašce na adresi www.transbalkan.org koje udomljava grupu trans aktivista/kinja i saveznika/ca koje/i nastoje učiniti to mjesto prostorom gdje će osobe svih rodnih identiteta, izražavanja i spolnih karakteristika naići na podršku, informacije i dobru ekipu”, piše na novoosnovanoj stranici Trans Mreže Balkan.

“TMB je nastao iz želje da osobama svih rodnih identiteta, izražavanja i spolnih karakteristika pružimo onakvu podršku koju i sami/e dobivamo kroz međusobno dijeljenje iskustava, znanja i humora”, navode.

Kako sami i same ističu, žele stvoriti prostor u kojem mogu raditi na edukativnim materijalima, okupljanju zajednice, podizanju svijesti o raznolikosti ljudskih izražavanja, rodova i spolnih karakteristika i poboljšanju kvalitete života sviju koji/e su zbog toga marginalizirane/i, te surađivati s drugim organizacijama u regiji i šire.

U TMB radnom timu su trenutno osobe iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a nastoje uključiti osobe iz drugih zemalja. TMB ima i Koordinacijski tim od četiri osobe od kojih je svaka zadužena za koordiniranje nekog područja rada TMB-a.

Više pročitajte OVDJE!