U fokusu

pomoć ženama u kontekstu reproduktivnih prava

PaRiter otvorio psihološko savjetovalište u Rijeci

PaRiter otvorio psihološko savjetovalište u Rijeci

PaRiter

U sklopu rada udruge PaRiter, otvoreno je psihološko savjetovalište prvenstveno namijenjeno ženama kojima je potrebna određena vrsta pomoći u kontekstu reproduktivnih prava.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kroz naš rad na polju seksualnog i reproduktivnog zdravlja često smo se susrele sa ženama koje se osjećaju nemoćno i nesigurno radi vlastitih iskustava upravo iz domene reproduktivnih prava. One koje žele prekid trudnoće na zahtjev, one koje su rodile i imaju traume od poroda, žene koje su u postupku medicinski potpomognute oplodnje… Teško je donositi odluke vezane uz vlastito tijelo kada živite u kulturi koja to ne odobrava. Iz navedene potrebe smo odlučile otvoriti Savjetovalište koje će nuditi besplatnu uslugu savjetovanja upravo tim ženama: onima koje se boje trauma uzrokovanih vlastitom mogućnosti prokreacije ili onima koje već jesu doživjele traume.

Bilo da se radi o pobačaju, trudnoći, porodu ili medicinski potpomognutoj oplodnji: naša socijalna pedagoginja, psihoterapeutkinja pod supervizijom iz realitetne terapije i teorije izbora Irena Velimirović dostupna je za sve dogovore na adresi pspariter@gmail.com.

Savjetovalište je anonimno i besplatno.