U fokusu

bijeli krug hrvatske

Prekriži nasilje: mobilni tima za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja na makarskom području

Prekriži nasilje: mobilni tima za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja na makarskom području

Zbog potreba građana sa makarskog područja, a ujedno i nedostatka pružatelja socijalnih usluga žrtvama obiteljskog nasilja na istom području, udruga Bijeli krug Hrvatske će jedanput mjesečno, započevši od idućeg tjedna, osigurati dostupnost usluga mobilnog tima u prostorijama Savjetovališta “Lanterna” iz Makarske.

Ova nova socijalna usluga je jedna od aktivnosti projekta “Prekriži nasilje” kojeg udruga Bijeli krug Hrvatske provodi od 1. travnja 2020. uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda. Namijenjena je žrtvama i svjedocima obiteljskog nasilja te članovima njihovih obitelji kojima je dostupnost besplatnih usluga pomoći i podrške ograničena zbog udaljenosti od Splita, lošije materijalne situacije, starosti, invalidnosti ili same specifičnosti pojedinačne situacije koja zahtjeva proaktivni pristup osobi u njenom okruženju. 

Usluga mobilnog tima uključuje procjenu potreba svake pojedinačne žrtve, pružanje potrebnih informacija i pravnih savjeta u okviru primarne pravne pomoći, u posebnim slučajevima osiguravanje odvjetničkog zastupanja, psihosocijalnu podršku ili jednostavno samo razgovor u anonimnosti i povjerenju.

Stručni tim u sastavu od diplomirane pravnice, psihosocijalne savjetnice i voditeljice projekta će za prvu grupu korisnika biti dostupan u četvrtak 22. listopada 2020. u prostorijama Savjetovališta “Lanterna” u Makarskoj, na adresi Trg Tina Ujevića 5/3, u vremenu od 9:00 do 12:00.

Za organiziranje svih slijedećih susreta pozivamo građane da se jave našim partnerima Savjetovalištu “Lanterna” na broj telefona 021/616-992 ili direktno udruzi Bijeli krug Hrvatske na broj telefona 021/783-449.