U fokusu

Nastavlja se borba za Varšavsku

Prosvjed ispred Gradske skupštine

Pedesetak aktivista iz Prava na grad i Zelene akcije jutros je još jednim prosvjedom ispred Gradske skupštine upozorilo na moguće devastiranje Varšavske ulice u Zagrebu. Prosvjednici su ovoga puta odlučili leći ispred samoga ulaza u Gradsku skupštinu i na taj način prepriječiti put gradskim zastupnicima koji su bili prisiljeni na posao doći sa stražnjeg ulaza. Odlučili su danas prosvjedovati jer na dnevnom redu Skupštine nema ništa vezano uz problem gradnje u Varšavskoj ulici. “Oni gaze javni interes, interes građana! “, rekao je Teodor Celakoski iz Prava na Grad.

Prosvjed ispred Gradske skupštine

Goran Mehkek/Cropix

Pedesetak aktivista iz Prava na grad i Zelene akcije jutros je još jednim prosvjedom ispred Gradske skupštine upozorilo na moguće devastiranje Varšavske ulice u Zagrebu.

Prosvjednici su ovoga puta odlučili leći ispred samoga ulaza u Gradsku skupštinu i na taj način prepriječiti put gradskim zastupnicima koji su bili prisiljeni na posao doći sa stražnjeg ulaza. Odlučili su danas prosvjedovati jer na dnevnom redu Skupštine nema ništa vezano uz problem gradnje u Varšavskoj ulici.

‘Oni gaze javni interes, interes građana! Nisu napravili ništa konkretno, samo nešto preporučuju’, rekao je Teodor Celakoski iz Prava na Grad nezadovoljan načinom na koji zastupnici, predvođeni SDP-om, upravljaju krizom oko Varšavske.

Celakoski je dodao da je SDP u gradu Zagrebu zadnjih pet godina vlada kao HDZ u posljednjih dvadeset godina ovom državom.