U fokusu

KONCERT ZA ŽENE U INDIJI

Protiv siromaštva! Protiv neravnopravnosti!

Protiv siromaštva! Protiv neravnopravnosti!

De Mujer a Mujer ONLIFE je projekt zaklade Vicente Ferrer koji želi stvoriti najveću mrežu podrške ženama u Indiji. Koncert koji će se održati od 28. travnja do 13. svibnja dio je velike kampanje putem interneta koja ujedinjuje pjevačice raznih glazbenih stilova i preferencija. Eva Amaral, Rosario Flores, Mala Rodríguez, Leonor Watling, Amparo Sánchez, Andrea Motis, Merche, Carmen Linares, Electric Nana, Anni B Sweet, Rozalén, Zahara, Conchita i Raquel del Rosario ujedinile su se u zakladi Vicente Ferrer i odlučile braniti prava milijuna žena u ruralnim područjima Indije, što će učiniti s najsnažnijim oružjem – svojim glasom.

Svaka umjetnica otpjevat će jednu pjesmu, a crvene točkice kojima će se obilježiti na čelu simbolizirat će njihovu želju i predanost za promjenama u Indiji, te lanac uzajamne potpore. Cilj ovog mini-online festivala je zajednički rad umjetnica i zaklade kojim žele pomoći tisućama žena u Indiji da izađu iz ekstremnog siromaštva i dobiju priliku za život bez diskriminacije na temelju spola.

Koncert, koji je prethodno snimljen u studiju Casa Limón, biti će dostupan online po cijeni od 10 eura od čega 1,5 odlazi za naknadu Ticketmasterove platforme, a ostatak je zaklada namijenila pomoći ženama u ruralnim područjima Indije. Od kraja travnja do sredine svibnja, projekt De Mujer a Mujer pretvorit će se u ogromnu virtualnu pozornicu za koju će biti dovoljno logiranje na internet.

Zaklada Vicente Ferrer nevladina je organizacija predana procesu preobrazbe jedne od najsiromašnijih područja Indije, u državi Andhra Pradesh, te ugroženih i isključenih indijskih zajednica. Osnovana na humanitarnim načelima i filozofiji akcije, svoj način razmišljanja i djelovanja pokušava prenijeti na ljude diljem svijeta i uključiti ih u iskorijenjivanje nejednakosti. Organizacija djeluje iz Španjolske i Indije, a svoj život posvetila je radu za opće dobro i senzibiliziranju društva za pomoć zajednicama u nepovoljnim položajima.