U fokusu

povorka ponosa 2020.

“Tražimo da se Ustavom izjednače sve obitelji”

“Tražimo da se Ustavom izjednače sve obitelji”

N.G.

U Zagrebu je jučer održan 19. Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji. Povorka je ove godine prvi put krenula s Markovog trga jer, kako su poručile organizatorice, osim poziva na ravnopravnost žele poslati jasnu poruku da definicija obitelji u Ustavu ne bi smjela biti ograničena na isključivo zajednicu muškarca i žene.

“Zahtijevamo potpunu ravnopravnost, želimo u Hrvatskoj napokon žvijeti slobodno i dostojanstveno. Ove godine pozivamo sve ljude da nam se pridruže u borbi za dokidanje svih oblika diskriminacije, poniženja, zlostavljanja i ignoriranja naših prava i sloboda”, poručile su organizatorice iz Zagreb Pridea.

“Zahtijevamo pokretanje postupka promjene Ustava tako da se u svim pravima i obvezama izjednače sve obitelji”, naglasile su. 

Povorka je s Markovog trga išla dalje Ćirilometodskom ulicom, Katarincem, Strossmayerovim šetalištem, Mesničkom, Ilicom pa preko Trga bana Jelačića i Trga Europe, Vlaškom do Langića i sve do Ribnjaka gdje se povorka zaustavila i gdje je počelo druženje uz bogat glazbeni i umjetnički program.

{slika}

{slika}