U fokusu

Za društvo bez predrasuda

U novom #LikeAGirl videu djevojke razbijaju ograničenja – doslovno

U novom #LikeAGirl videu djevojke razbijaju ograničenja – doslovno

Čak 66 posto djevojaka osjeća da ih društvena očekivanja ograničavaju u onome što žele, no nova reklama napravljena od strane Proctor and Gamblea šalje snažnu poruku ohrabrujući djevojke da razbiju ta ograničenja – doslovno.

Kao nastavak odlične #LikeAGirl reklame, mlade su djevojke upitane je li im ikad rečeno da ne bi trebale nešto napraviti samo zato što su djevojke. Odgovor je jednoglasno ‘da’.

Ova je akcija potaknuta novom anketom koje je proveo Proctor and Gamble, prema kojoj 88 posto djevojaka osjeća pritisak da se prilagode načinu na koji bi se djevojke “trebale” ponašati i osjećati. No kada djevojke objasne kako ih to što osjećaju sprječava u ostvarivanju onoga što same žele, tada su ohrabrene da razbiju i unište kutije s percipiranim ograničenjima, pokazujući koliko su zapravo neustrašive i nezaustavljive.

Navedena #LikeAGirl kampanja, u suradnji s glumicom Igre prijestolja, Maisie Williams, cilja na mlade djevojke, kojima društvo još nije stiglo reći da ne mogu nešto napraviti samo zato što su ženskog roda. Na premijernom prikazivanju videa, okupile su se brojne uspješne žene koje su inspirativno govorile o kampanji i zašto smatraju da nema ništa loše u tome da radiš nešto “kao djevojka”.

Maisie Williams je dodala kako smatra “da je za mlade žene važno da osjećaju potporu i motivaciju da se bave onime što vole”.