U fokusu

prva 1. kolovoza

Zadruga za etično financiranje pokreće interaktivne online edukacije

Zadruga za etično financiranje pokreće interaktivne online edukacije

ZEF

Zadruga za etično financiranje, jedna od najvećih zadruga u Hrvatskoj osnovana s ciljem pokretanja prve hrvatske etične banke, u suradnji s bion.tv pokreće seriju interaktivnih online edukacija namijenjenih svima koje zanima široki raspon originalnih tema i koncepata koji nisu dio tipičnog kurikuluma, ali i već poznatih tema koje se tiču poduzetništva, poslovanja i osobnog razvitka.

“Više od 1100 članova koji danas čine Zadrugu za etično financiranje, koji uključuju pojedince različitih profila i djelatnosti, uspješna trgovačka društva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, jedinice lokalne samouprave, nevladine organizacije i razvojne agencije, posjeduju neprocjenjiva znanja i iskustva koja će biti korisna svima koji žele unaprijediti svoju karijeru, realizirati poduzetničku ideju ili pak saznati nešto novo o inovativnim temama poput etičnog bankarstva i društvenog poduzetništva”, izjavila je Iva Kvakić, koordinatorica edukacija u Zadruzi.

Teme edukacija određivat će se u suradnji s članovima i članicama i zainteresiranom javnošću, a bit će vezane uz bankarstvo, financije, poslovanje u digitalno doba, računovodstvo i porezno savjetovanje, društveno poduzetništvo, natječaje i fondove, osobni razvitak i brojne druge teme s ciljem poticanja poduzetništva, razvoja i inovacija u Hrvatskoj. ZEF edukacije bit će koncipirane kao interaktivni online seminari koji će se emitirati uživo putem YouTube kanala Zadruge za etično financiranje, u koje će se moći pitanjima uključiti sva zainteresirana publika.

Prva edukacija pod nazivom “Što etične banke razlikuje od komercijalnih banaka i zašto je Hrvatskoj potrebna etična banka?” bit će održana u utorak, 1. kolovoza 2017. u 12h uživo putem YouTube kanala Zadruge za etično financiranje, a vodit će ju Ivan Kardum, koordinator poslovnih procesa u Zadruzi. Ova edukacija odgovorit će na pitanje nespojivosti pojmova etike i bankarstva, na stvarnim europskim primjerima opisati kako su etične banke uspješno prebrodile ekonomsku krizu, te pojasniti osnovne razlike između ulagačkih politika komercijalnih i etičnih banaka.

Live stream vrlo jednostavno pratite kao i svaki video koji gledate na YouTube-u, a ukoliko želite, u edukaciju se možete uključiti komentarima i pitanjima. Sve edukacije nakon emitiranja ostat će dostupne i na zahtjev, također na YouTube kanalu Zadruge iz koje pozivaju sve zainteresirane da se uključe u edukacije, ali i u odabir budućih tema.

________________________

Zadruga za etično financiranje jedinstvena je organizacija u Hrvatskoj koja okuplja više od 1100 članova i članica organiziranih u 13 gospodarskih sekcija i 9 regija s primarnim ciljem osnivanja vlastite financijske institucije, prve etične banke u Hrvatskoj, koja će biti u stopostotnom vlasništvu Zadruge, odnosno njezinih članova. Članice Zadruge su fizičke i pravne osobe zainteresirane za razvoj ekonomije utemeljene na demokratičnosti, društvenoj odgovornosti, transparentnosti i solidarnosti. Uz zainteresirane pojedince, članove ZEF-a čine poduzeća, zadruge, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, sindikati, LAG-ovi, jedinice lokalne samouprave i razvojne agencije.