U fokusu

Ne damo Varšavsku

Zahtijevamo inspekcijski nadzor!

Aktivistice i aktivisti udruga Pravo na grad i Zelene akcije okupili su se danas točno u podne na Trgu Francuske republike kako bi nastavili prosvjed protiv devastacije Varšavske ulice.

Nakon okupljanja aktivisti/ice su krenuli prema Ministarstvu kako bi predali zahtjev Urbanističkoj inspekciji.

Zahtijevamo inspekcijski nadzor!

Aktivistice i aktivisti udruga Pravo na grad i Zelene akcije okupili su se danas točno u podne na Trgu Francuske republike kako bi nastavili prosvjed protiv devastacije Varšavske ulice. Trg Francuske republike izabran je kao mjesto okupljanja jer je to jedino mjesto u gradu Zagrebu na kojem je dozvoljeno javno okupljanje bez ranije najave policiji.

Nakon okupljanja aktivisti/ice su krenuli prema Ministarstvu kako bi predali zahtjev Urbanističkoj inspekciji, od koje traže da izvrši nadzor i ukine Detaljni plan uređenja (DPU) bloka Ilica-Preobraženska-Preradovićev trg-Varšavska-Gundulićeva.

Napomenimo da je Ministarstvo u veljači 2008. zaprimilo prijavu Urbanističkoj inspekciji u vezi spornog projkta u Varšavskoj, ali na prijavu već više od dvije godine nije odgovoreno.

Ukoliko se prijava iz 2008. nekako i zagubila u ladicama Ministarstva, današnjih nekoliko stotina urudžbiranih zahtjeva sigurno neće proći neopaženo.

{slika}