U fokusu

Zastupnica sa bebom na zasjedanju Europarlamenta

Profesionalni i obiteljski život za mlade i zaposlene Europljanke često je nespojiv, a zasigurno je na najdojmljiviji način jučer to pokazala Licia Ronzulli. Ova tridesetpetogodišnja Talijanka, zastupnica europskih konzervativaca u Europskom parlamentu, došla je na zasjedanje sa svojom jednomjesečnom bebom na rukama. Dijete joj je bilo privijeno na prsima ne samo dok je slušala druge govornike, nego i kada se i sama javila za riječ. – Ovdje sam simbolično sa svojom kćeri Vittorijom kako bih upozorila na to da vodim računa o svim ženama kojima je gotovo nemoguće spojiti roditeljstvo i posao – izjavila je L. Ronzulli.

Zastupnica sa bebom na zasjedanju Europarlamenta

Profesionalni i obiteljski život za mlade i zaposlene Europljanke često je nespojiv, a zasigurno je na najdojmljiviji način jučer to pokazala Licia Ronzulli. Ova tridesetpetogodišnja Talijanka, zastupnica europskih konzervativaca u Europskom parlamentu, došla je na zasjedanje sa svojom jednomjesečnom bebom na rukama. Dijete joj je bilo privijeno na prsima ne samo dok je slušala druge govornike, nego i kada se i sama javila za riječ.

– Ovdje sam simbolično sa svojom kćeri Vittorijom kako bih upozorila na to da vodim računa o svim ženama kojima je gotovo nemoguće spojiti roditeljstvo i posao – izjavila je L. Ronzulli, a potom se dvoranom parlamenta prolomio gromoglasan pljesak zastupnika.

Kako je L. Ronzulli u svojem izlaganju rekla, europske institucije trebale bi se više pozabaviti ovim prikrivenim problemom kako bi ženama diljem Europe omogućile da sretno vode ta dva neodvojiva dijela života. Unatoč cijeloj gužvi, Vittoria se nije probudila tijekom govora.