Uncategorized

Nedjelja, 12.03. od 16 sati

Break Free kritična masa – klimi ima spasa!

Break Free kritična masa – klimi ima spasa!

Facebook događaja

Mirni prosvjed naziva “Break Free kritična masa – klimi ima spasa!” održat će se u nedjelju 12. ožujka, od 16 do 20 sati. 

Kritičnom masom u Zagrebu započinje ovogodišnji globalni val mirnih prosvjeda (niz nenasilnih akcija, događanja i okupljanja u više od 40 zemalja i na 6 kontinenata) protiv fosilnih goriva i njima uzrokovanih klimatskih promjena. Sindikat biciklistaGreenpeace Hrvatska i Zelena akcija / FoE Croatia pozivaju građane i građanke, udruge i inicijative, da se pridruže svjetskom pokretu “Break Free from Fossil Fuels”

Vlade i korporacije i dalje dozvoljavaju korištenje fosilnih goriva koja uzrokuju promjenu klime, zagađuju okoliš, štete zdravlju i dovode do kršenja ljudskih prava. Organizatori, stoga, traže hitan prijelaz s ugljena, nafte i plina na 100% obnovljive izvore energije.

Akcija kreće iz dvorišta Tehničkog muzeja, a u sklopu prolaska biciklističke povorke kroz glavne prometnice Zagreba, biciklisti će se kratko zaustaviti ispred zgrade HEP-a gdje će rasprostrijeti 16 metara dug transparent s pozivom na završetak fosilne ere. Vožnja završava ispred Klub Močvara gdje će povorku dočekati bubnjarske skupine Vibrica i Zli bubnjari. Od 18 sati nadalje program se prebacuje u unutrašnjost kluba gdje će nastupiti DJ SergioSara Renar i Miki Solus.

“Vožnjom bicikla dajemo primjer kako se živi i kreće na održiv način. Pokažimo svijetu da nas je puno! Pozovite prijatelje, roditelje, dječicu i kućne ljubimce i pridružite nam se na još jednoj kritičnoj masi” , poručuju organizatori/ice.