Uncategorized

Dodjela nagrada za strašne žene godine

Danas doznajemo tko su najstrašnije žene 2019. godine

Danas doznajemo tko su najstrašnije žene 2019. godine

Vox Feminae

Portal VoxFeminae i društveno poduzeće Fierce Women po prvi put organiziraju dodjelu nagrada za strašne žene godine! Proslava stvaralaštva i postignuća žena održat će se u srijedu, 4. ožujka, s početkom u 18h u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6, Zagreb). Tada će javno biti predstavljeno pet strašnih žena i heroina koje su dale značajan doprinos za rodnu ravnopravnost, pravednost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj u protekom razdoblju.

Dodjela nagrada za strašne žene godine nastavak je na dugogodišnje aktivnosti udruge K-zona, koja kroz portal Voxfeminae.net, Vox Feminae Festival te društvenu igru Fierce Women već više od desetljeća radi na istraživanju, bilježenju i širenju znanja o postignućima žena u područjima kulture, politike, ljudskih prava, umjetnosti, znanosti i feminizma.

Na adrese udruge i uredništva portala posljednjih su mjeseci pristigle nominacije za preko 40 iznimnih pojedinki i organizacija koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj. Prijedloge građanki i građana evaluirao je žiri udruge K-zona.

Sa pet dobitnica koje će biti javno otkrivene na samom događaju razgovore će voditi novinarke i urednice portala Voxfeminae.netAntonela Marušić i Tihana Bertek. Prisutnima će se ispred K-zone obratiti i Gabrijela Ivanov, osnivačica društvenog poduzeća Fierce Women. Dodjela nagrada stoga je prilika da se uoči 8. marta – međunarodnog dana žena, valorizira, popularizira i u fokus javnosti još jednom stavi djelovanje i postignuća svih nominiranih.

Dodjela nagrade za strašne žene godine ujedno je nastavak djelovanja K-zone u sferi podizanja vidljivosti stvaralaštva i znanja o postignućima žena diljem svijeta. Događaj se odvija u sklopu zajedničkih aktivnosti partnerica na projektu ‘Women on Women’ koje čine festivali Mesto žensk iz Slovenije, Tiiiit! Inc. iz Makedonije te Outlandish Theatre Platform iz Irske. Svaka će od navedenih organizacija u narednom periodu održati dodjelu nagrada za strašne žene godine u svojim lokalnim sredinama.

Događaj i aktivnosti iz projekta sufinancira se kroz sredstva Europske unije – program Kreativna Europa te Zaklade Kultura Nova. Organizacijsku podršku pruža Botaničar.