Uncategorized

Hrvatsko debatno društvo poziva na debatu

Debata o Srđu

Debata o Srđu

Hrvatsko debatno društvo poziva Vas na javnu debatu o aktualnim događanjima u Dubrovniku vezanima za gradnju golf terena i apartmana na Srđu s ciljem informiranja javnosti o navedenoj temi te promoviranja argumentirane rasprave u javnom životu. Javna debata održat će se u ponedjeljak, 23. rujna 2013. godine s početkom u 11h u Auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14).

Cjelokupni događaj zamišljen je kao svojevrsni forum za razmjenu mišljenja kako bi se javnosti, na objektivan i strukturiran način, prezentirali svi pozitivni i negativni aspekti kako tzv. Dubrovačkog dogovora, tako i samog projekta popularno nazvanog “Golf na Srđu”. Forum će se sastojati od javne strukturirane debate nakon koje će uslijediti facilitirana rasprava sa sudionicima.

Događaj je namijenjen cjelokupnoj javnosti.

Hrvatsko debatno društvo organizacija je koja od 1998. godine pruža edukacije iz područja debate, neformalnog učenja te različitih suvremenih interaktivnih metoda u radu s mladima. Tijekom 15 godina organizirali smo više od 200 debatnih turnira, 40 javnih diskusija, pružili preko 170 radionica i seminara u Hrvatskoj i inozemstvu, realizirali više od 70 projekata usmjerenih na razvoj građanskih kompetencija djeci mladih te direktno i indirektno utjecali na više od 40 000 osoba. Njegujući interaktivni pristup rada, kao i promovirajući kritičko mišljenje kao tehniku razvoja djece i mladih, osnažujemo demokratsku političku kulturu čime pridonosimo razvoju vibrantnog civilnog društva.