Uncategorized

Konferencija: Diskriminacija lezbijki u javnom i političkom životu – osobno uvjetuje javno?

15. svibanj-15. lipanj 2010., Split

U povodu 17. svibnja, međunarodnog Dana borbe protiv homofobije, “Domine” od 15. svibnja do 15. lipnja organiziraju jednomjesečnu akciju s ciljem promoviranja prava lezbijki i biseksualnih osoba u Gradu Splitu.
Program akcije uključuje: press konferenciju (19.svibnja) i najavu gostovanja Charlotte Bunch, svjetski poznate aktivistkinje za prava žena, ljudska i seksualna prava, te panel diskusiju 20. svibnja u hotelu “Park”, na kojoj će, pored Charlotte Bunch, gošče panela Lepa Mlađenović, iz Beograda, psihologinja, feministica, mirovna aktivistica, te dugogodišnja aktivistica u borbi za prava lezbijki i prava žena, Sanja Juras, aktivistica za prava LGBTI i Q osoba, koordinatorica zagrebačke lezbijske grupe “Kontra” i Rada Borić, koordinatorica Centra za ženske studije iz Zagreba, raspravljati na temu “Diskriminacija lezbijki u javnom i političkom životu – osobno uvjetuje javno?”
Pored gošći panela, svoj dolazak najavile su brojne aktivistice iz Hrvatske, a moderatorica panela bit će Mirjana Kučer, Domine..
Odabirom teme “Domine” žele upozoriti na licemjerje službenih politika i politike u kojoj ima mjesta za sve osim za seksualne “manjine” i javno progovoriti o nevidljivosti lezbijki i biseksualnih osoba, kao i dvostrukoj diskriminaciji žena homoseksualne ili biseksualne orijentacije.
Pored javne akcije 29. svibnja i dijeljenja informativnih i promo-materijala protiv dvostruke diskriminacije i nasilja prema LGBT osobama., “Domine” žele u okviru rada Savjetovališta u kojem daju podršku ženama, jednom tjedno otvoriti mogućnost za žene koje se suočavaju s ovakvim oblicima diskriminacije da nam se obrate i dobiju pravnu ili psihološku podršku.