Uncategorized

Natječaj Akademije za politički razvoj

Rok: 23. siječanj 2011.

AKADEMIJA ZA POLITIČKI RAZVOJ

poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u obrazovnom programu Akademije u 2011. godini.

Akademija za politički razvoj djeluje u Hrvatskoj od 2004. godine u okviru programa Vijeća Europe i mreže Schools of Political Studies. Cilj Akademije je razvijanje znanja iz europske demokratske prakse među mladim lideri(ca)ma iz raznih područja djelatnosti (medija, gospodarstva, civilnog društva, političkih stranaka, javne uprave) te poticanje međusobnog dijaloga i suradnje na pitanjima od općeg društvenog interesa.

Akademija će ove godine odabrati do 25 sudionica i sudionika koji će sudjelovati na tri skupa u Hrvatskoj i jednom u Strasbourgu. Seminari i konferencije održat će se  prema sljedećem okvirnom rasporedu:

  • “Građanin, društvo i politika u modernoj demokraciji”, 25-27. ožujka 2011.
  • “Komunikacijske vještine u javnom djelovanju”, 13-15. svibnja 2011.
  • “Summer University for Democracy in Strasbourg”, 27-30. lipnja 2011.
  •  Godišnja konferencija Akademije za politički razvoj, 23-25. rujna 2011.

Polaznici su obavezni sudjelovati u minimalno tri navedene aktivnosti.  Većinu troškova organizacije i sudjelovanja polaznika na seminarima snosi Akademija, dok polaznici participiraju u troškovima triju seminara u Hrvatskoj iznosom od ukupno 500 kn, što iznosi 4% ukupnih troškova, te iznosom od 500 kn u troškovima puta i boravka u Strasbourgu, što iznosi 7% ukupnih troškova.

Prijaviti se mogu hrvatske državljanke i državljani do navršenih 35 godina starosti, uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika. Kriteriji za selekciju su izvrsnost u svom području djelovanja i zainteresiranost za javni angažman. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Prijava za sudjelovanje u programu sastoji se od prijavnog obrasca (dostupan na dnu teksta) te životopisa koje treba poslati isključivo na mail adresu: natjecaj@politicka-akademija.org.

Krajnji rok za prijave je 23. siječanj 2011. Uspješne kandidatkinje i kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni najkasnije 28. veljače 2011.