Uncategorized

donacije za zatvorenike/ce i tražitelje/ice azila

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga održava se po peti put u organizaciji knjižnice Pippilota u Medici (Pierottijeva 11) u subotu, 12. 7. 2014. s početkom u 12:00 sati. Tijekom sajma se odvijaju i druge akcije vezane uz knjige.

Sajam je otvoren za sudjelovanje pa slobodno dođite i donesite knjige za prodaju, stripove, slikovnice, časopise i drugu literaturu, stolovi će biti osigurani, a sudjelovanje je, kao i svaki put, besplatno.

Tijekom sajma će se prikupljati donacije knjiga (na hrvatskom) za zatvorenike, što je stalna akcija u kojoj Pippilotta sudjeloje već par godina. Također, skupljaju se i knjige na francuskom, engleskom ili arapskom jeziku (i drugim stranim jezicima) koje će biti donirane tražiteljicama i tražiteljima azila u hotelu Porin za njihovu čitaonicu za odrasle i za djecu. Kao donacije preporučamo i neispisane bilježnice koje su im potrebne za učenje.

U knjižnici stalno djeluje i besplatni dućan Uzmi ili ostavi! pa slobodno donesite odjeću, posuđe, alate, igračke i druge stvari koje vam ne trebaju, a uzmite što god vam treba – sve je besplatno. Ovdje nije riječ o razmjeni, već o solidarnom dijeljenju stvari koje vam nisu potrebne, a drugima bi mogle dobro doći. I obrnuto.

Biti će i hrane na donacije, čaja i kave cijeli dan, tako da druženje uz knjige bude potpuno.

Dodatno, sajam je benefit i za Balkanski anarhistički sajam knjiga, koji se ove godine održava početkom rujna u Mostaru.