Uncategorized

Petak, 6. prosinca 2019. u 23:00 - 05:00, Surogat, Pierottieva 11, Zagreb

Schlag w/ Sonia Calico

Schlag w/ Sonia Calico

Schlag je novi program orijentiran na klupsku glazbu nastao iz ljubavi prema navedenoj te u potrebi i želji za slobodom izražavanja raznovrsnih stanja svijesti i identiteta na plesnom podiju.

Prvenstveni cilj i temelj programa su ravnopravnost i osnaživanje umjetnica/ka, scene i pojedinca kroz kulturu DIY solidarnosti, njegovanje međusobnog poštovanja i osiguravanje sigurnog mjesta za sve.

Na prvom Schlagu dovodimo tajvansku Djicu Soniu Calico koja je trenutno jedna od najperspektivnijih i najaktivnijih azijskih underground producentica i DJ-ica, dolazi u Hrvatsku u sklopu europske turneje.Sonia Calico je odrasla u Taipeiu na Tajvanu, a predstavlja lokalnu dance scenu svojom glazbom s unikatnim grooveom. Neprestano tražeći novi zvuk koji nije omeđen žanrovima, od početaka u ženskoj electro rock grupi do samostalnog rada u svoj izričaj unijela breakbeat, trap, b-more, footwork, grime, ballroom, s jedinom konstantom da njena pojava jamči nastup pun energije. Njena selekcija zavrijedila joj je mjesto na prvom Boiler Room izdanju u Taipeiju, a također je jedna od rezidentica na Gilles Petersonovom Worldwide FM radiju gdje predstavlja zvuk grada.

Sonia promovira lokalnu scenu kao dio kolektiva UnderU, a osnovala je i Beatmakers Taipei platformu za lokalne producente za razmjenu znanja o glazbi. Kao odgovor na akcije za prava LGBTQ zajednice na Tajvanu, Sonia je producirala glazbu za projekt “Clutter Confines” čiji video je podržao i serijal Boiler Rooma 4:3 dok najnoviji video “Hougong Crash” pokazuje još jednu suradnju s queer zajednicom i rad lokalnih video umjetnika.

SoundCloud https://soundcloud.com/soniacalico
Facebook https://www.facebook.com/soniacalico
UnderU https://www.facebook.com/underutpe

Program organiziraju Miar & Doxy djice s dugogodišnjim iskustvom sudjelovanja na raznim eventima (Festival Lezbična Četrt, Zagreb Pride Partycipacija, Kruzer, Kruha i Bipiema, ŽivŽarŽur,Zbeletron, Neukusno)

Vizualna instalacija by Donnie

Rezidentice
https://soundcloud.com/doxia
https://soundcloud.com/mi-ku-6
+ special guest Nika Pećarina

NO HOMOPHOBIA
NO TRANSPHOBIA
NO SEXISM
NO RACISM
NO BODY SHAMING
NO ABLEISM
NO AGEISM
Respect these rules or stay home.

Minimalna donacija 30 kn do 00:30 / 40 kn nakon