Uncategorized

24. - 26. svibnja 2019. @ Kino Europa / Zelena akcija

Šesti E?! – Okolišni filmski festival

Šesti E?! – Okolišni filmski festival

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na šesti E?! – Okolišni filmski festival koji će se održati od 24. do 26. svibnja 2019. godine u Kinu Europa i Zelenoj akciji.

Glavne teme ovogodišnjeg izdanja su sustavno neodrživ odnos prema vodi i hrani kao resursima neophodnim za život, te modna industrija koja profitira nauštrb okoliša, radničkih prava i naše percepcije lijepog.

Jedan dio festivala bit će i prikaz pozitivnih primjera, poput uspješnog društvenog poduzetništva, te povijesti okolišnog pokreta, sve do najnovijih, građanski neposlušnih, klimatskih akcija. Kao i uvijek, filmski program će biti praćen tribinama koje će se fokusirati na hrvatski kontekst ovih pitanja. Za one koje_i žele izraditi vertikalni vrt ili naučiti napraviti aktivistički bubanj od stare gume, ili se okušati u šivanju koncem, ali i mašinom, tu su praktične radionice starih “uradi-sam_a” vještina koje sve više gube na značaju zbog sveprisutnosti konzumerizma kao načina života. Osim toga, tu su i tradicionalni ormarić razmjene korisnih dobara, zabavni piknik u prirodi s edukativnim kvizom (i odličnim nagradama za najbolje timove), kao i filmski program za najmlađe, jer nikad nije dovoljno rano za prvi kontakt s eko-idejama.

U sklopu projekta “Škole održivosti – obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti”, Zelena akcija te učenici i profesori Klasične gimnazije, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, uz pomoć Udruge bivših učenika ŠPUD-a (UBU) i Udruženja za razvoj kulture “URK”, tijekom dvije godine zajedno će razvijati kreativne i praktične vizije održivosti. U sklopu festivala ove godine bit će predstavljen i njihov dosadašnji rad, kao najava buduće suradnje.

{slika}

Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!