Uncategorized

Prijave na trening su otvorene do 8. prosinca

Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu

Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu

Ženska soba – Centar za seksualna prava poziva studente i studentice na dvodnevni trening “Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu” koji će se održati 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) od 10:00h do 16:00h (oba dana) u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb.

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja, govora mržnje i seksualnog nasilja na Internetu i društvenim mrežama, rasprostranjenost, zakonodavni okvir te metode i znanja potrebne za razvoj i provođenje radionica. Sudjelovanje na treningu je besplatno te je osiguran ručak oba dana.

Trening će voditi Josipa Tukara Komljenović (sociologinja), Anamaria Drožđan Kranjčec (diplomirana pravnica), Antonije Hojt Ilić (socijalna pedagoginja) i Kristina Mihaljević (socijalna pedagoginja), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije.

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

  1. Obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga
  2. Po završetku treninga održati 2 radionice za djecu i mlade u jednoj od partnerskih škola (OŠ dr.sc. Vinka Žganca i OŠ Matka Laginje ) na temu prevencije govora mržnje i seksualnog nasilja na Internetu i društvenim mrežama (najkasnije do kraja svibnja 2018. godine).

Sudionici/ce će na samom treningu potpisati ugovor o volontiranju i pisanu izjavu da nisu kazneno osuđivani te da se protiv njih ne vodi kazneni postupak te će po izvršenim obvezama primiti potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama te volonterskom angažmanu. Poželjno je, no ne i obavezno, iskustvo u osmišljavanju i provedbi radionica.

Rok za prijavu je 8. prosinac, a prijaviti se možete slanjem životopisa, motivacijskog pisma i ispunjene prijavnice na e-mail adresu zenskasoba@zenskasoba.hr. Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Trening je dio projekta “Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu” kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr.sc. Vinka Žganca i Osnovnom školom Matka Laginje.