Uncategorized

Studijski program:

Studij o mladima za mlade

Studij o mladima za mlade

U organizaciji Mreže mladih Hrvatske prije gotovo šest godina pokrenut je Studij o mladima za mlade.

Studij je edukacijski program namijenjen informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih aktivistkinja i aktivista.

Program Studija o mladima za mlade teži potaknuti mlade na odgovornost u svojoj zajednici i uključivanje u sudioničke procese demokracije,potaknuti sposobnost prepoznavanja, analize i artikulacije potreba i problema mladih uz zagovaranje održivih rješenja,potaknuti kritičko promišljanje pojedinih metoda, tehnika i mogućnosti djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politike za mlade i pozitivne društvene promjene, potaknuti konkretnu primjenu znanja u zajednici.

Studiji se sastoje od intenzivnog višemjesečnog edukacijskog programa utemeljenog na participativnom i iskustvenom učenju, uz usvajanje vještina i znanja u području rada s mladima, politika za mlade i doprinosa društvenoj promjeni.

Ovogodišnji Studiji otvoreni su za 20 iznimnih mladih ljudi koji žele mijenjati svijet. Traže se izrazito motivirane mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina, koje su uključene u inicijative ili organizacije civilnoga društva, ali su tek na početku svoga aktivističkoga puta. Studiji su namijenjeni mladima koji nemaju puno iskustva, ali imaju veliku želju za djelovanjem, i potrebna su im osnovna znanja iz područja rada s mladima, javnih politika i zagovaranja. Studiji su mjesto za ljude koji se ne boje izreći vlastito mišljenje i koji kritički propituju svijet oko sebe s ciljem da ga učine boljim.

Sudjelovanje je besplatno! Organizatori/ce pokrivaju sve troškove organizacije Studija, što uključuje i školarinu te smještaj i prehranu sudionika/ca. Očekuje se da polaznici/e ili njihove organizacije snose troškove puta. No, kako napominju iz Mreže mladih, “ako bi ti to predstavljalo problem zbog nepovoljne financijske situacije, ne daj da te to spriječi u prijavi na Studije. Naznači nam to u prijavnom obrascu, a mi ćemo se potruditi da riješimo problem.”

Želja organizatora/ica Studija je imati grupu polaznika/ca u kojoj su ravnomjerno zastupljene žene i muškarci, a na prijavu se osobito potiču mlade osobe koje dolaze iz manjih sredina i iz marginaliziranih skupina.

Svi/e zainteresirani/e mogu se prijaviti putem obrasca koji se nalazi ovdje.

Osim toga, potrebno je poslati životopis na adresu studijizamlade@gmail.com.

Rok za slanje prijave je 6. prosinca 2015.

U razdoblju od 8. do 15. prosinca organizirat će se razgovori s najboljim kandidatima/kinjama, a konačni rezultati selekcije bit će objavljeni 16. prosinca.