Uncategorized

Booksa, četvrtak 9.2. od 16 sati

Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Svi za knjigu, knjiga za svakoga!

Facebook događaja

Police u Booksi pune su knjiga, a u podrumu i uredu više ne mogu ni zbrojiti koliko kutija s knjigama imaju. Stoga, pozivaju sve knjigoljupce/ke da dođu u četvrtak, 9.2. od 16.00 do 21.30 sati u Booksu i uz 10  kuna donacije odaberu knjigu i uzmu je doma!

Oni/e koji/e se i učlane u klub Booksa (članarina iznosi 10 kn i traje godinu dana) dobit će na poklon knjigu “8 metara knjiga” u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

“Ovo je akcija koja na našu veliku radost jednim udarcem ubija barem tri knjiška moljca. Naime, mnogi među vama zvali su nas, ili došli i pitali bismo li primili višak knjiga koji je ostao nakon bake ili djeda, strica, susjede, ili ste selili u manje prostore u kojima nema mjesta za velike biblioteke. Na sve vaše upite odgovorili smo “Primamo!” i prikupilo se stvarno puno knjiga svih žanrova, na hrvatskom i stranim jezicima, stručnih i hobističkih, proznih i poetskih, onih baš jako starih kao i onih recentno objavljenih. S druge strane, jako puno vas voli knjige, volite čitati i širiti svoje biblioteke, no često su vam knjige preskupe. Mnogi naslovi koji završe na našim policama odavno se ne mogu naći u knjižarama, nekih jako rijetko ima i u antikvarijatima. Odličan je osjećaj gledati kada se mnogi među vama obraduju knjigama koje vas zanimaju, ili koje već duže tražite, ili znate da će obradovati nekoga koga poznajete. Mi smo sretni jer nam je čitaonica živa i aktivna – stari naslovi odlaze, novi dolaze, knjige se čitaju, cirkuliraju, razmjenjuju“, poručuju organizatori/ice.