Uncategorized

KONFERENCIJA

Tko će zastupati ženske interese u EU?

Tko će zastupati ženske interese u EU?

Centar za ženske studije poziva vas na konferenciju pod nazivom Tko će zastupati ženske interese u EU? koja će se održati 9. travnja 2013. s početkom u 10 sati u prostorima Centra/Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, Dolac 8.

Cilj je konferencije okupiti predstavnike različitih dionika, političkih stranaka, civilnoga društva i znanstvene zajednice kako bi javnosti ponudili svoja viđenja politika rodne ravnopravnosti obzirom na prioritete navedenih pitanja u hrvatskom društvu, a za koja je nužno zalagati se u okviru Europske unije.

Do sada, sudjelovanje na Konferenciji su najavili/e sljedeći/e sudionici/e:

Nadežda Čačinovič (Filozofski fakultet) i Snježana Vasiljević (Pravni fakultet) dat će osvrt na politički i pravni okvir politike rodne ravnopravnosti u EU, a Rada Borić (Centar za ženske studije) predstaviti politiku Europskog ženskog lobija. Tajana Broz (CESI) izložit će očekivanja i zahtjeve žena, dok će Melita Mulić (SDP) i Toni Vidan (Zeleni zajedno) kadnidati za predstavnike u Evropskom parlamentu, predstaviti kako vide zastupanje politike ravnopravnosti spolova.

Konferenciju će moderirati Renata Ćuk.