Uncategorized

06.04. u 19 sati, Booksa

Trans Talks: Naše priče

Trans Talks: Naše priče

Facebook događaja

Povodom Međunarodnog dana vidljivosti transrodnih osoba, Trans Aid je ovaj tjedan pripremio niz događanja, među kojima je prvi ‘Trans Talks‘, koji će se održati u Booksi u četvrtak, 6. travnja od 19 do 21 sati. 

Neka od pitanja na koja će se tražiti odgovor su: Kako je to biti transrodna osoba i živjeti u Hrvatskoj? Kakva su iskustva trans osoba s autanjem i tranzicijom? Kako stojimo s partnerskim odnosima, društvenim životom, prijateljstvima? Na kakve poteškoće, diskriminaciju ili pozitivne reakcije nailazimo na poslu, u školi, na fakultetu, na ulici? 

Svoja će iskustva na ovom ‘Trans Talksu’ najprije podijeliti Aaron Karapetrov, Asmira Topal i Noah Pintarić, a onda je uz moderaciju Matee Popov prostor otvoren svima koji/e žele nešto pitati i/ili ispričati svoju priču vezanu uz trans identitete. 

“Dođi i kaži što te muči, s čim se suočavaš u svakodnevnom životu, što te raduje, a što rastužuje i sve ostalo što ti padne na pamet, a možeš i samo slušati iskustva drugih”, poručuju iz Trans Aida.  

‘Trans Talks’ u organizaciji Trans Aida zamišljen je kao ciklus panela i tribina na kojima će se razgovarati o trans, inter i rodno varijantnoj (TIRV) tematici.