U fokusu

pružanje radijskog prostora podzastupljenim temama

Fempower podcast: Radijska emisija o feminizmu rodu i seksualnosti

Fempower podcast: Radijska emisija o feminizmu rodu i seksualnosti

Twitter

Ovog tjedna s emitiranjem je započeo Fempower podcast, radijska emisija koja obrađuje pitanja te otvara rasprave vezane uz feminizam, rod i seksualnost.

Uz voditeljicu Abi Risser, emisija ima u planu ugošćivati i brojne druge sugovornike/ce kako bi osvijetlila neke od aktualnih tema kao što su reproduktivna prava, ali i onih podzastupljenih u javnom diskursu poput specifičnih problema s kojima se susreću lezbijke unutar LGBTIQ zajednice ili pak mitovima vezanim uz biseksualnost (bilo perpetuiranih od strane heteroseksualnih, bilo drugih LGBTIQ osoba).

Osim navedenih tema, emisija pokriva i osnovne distinkcije između različitih valova feminizma, kao i različitih njegovih struja poput radikalnog, liberalnog i marksističkog viđenja ženske borbe.

Fempower također nastoji biti prostorom za reprezentaciju raznih ženskih bendova i glazbenica, kao i književnica kojima dostatna pažnja nije pridana u mainstream diskursu.

Podcastu je moguće pristupiti na sljedećem LINKU , a za sve obavijesti i novosti tu su i Twitter (@FempowerP) te Instagram profil (@fempowerpodcast).