Vijesti

27.04.2010. 11:54:37

Udruga RODA dobila nagradu Žene u socijalnom poduzetništvu

Međunarodna organizacija NESsT dodijelila je Udruzi RODA nagradu Žene u socijalnom poduzetništvu (WISE) za Europu za Rodin projekt šivanja platnenih pelena "RODINA PUSA".

Nagrada je pokrenuta ove godine kako bi potaknula izvanredne voditeljice u polju socijalnog poduzetništva, te s ciljem priznanja socijalnih poduzeća utjecajnog djelovanja koja stvaraju gospodarske mogućnosti i poboljšavaju kvalitetu življenja skupinama žena na marginama društva.

Voditeljici Rodina socijalnog poduzetništva Renati Jelušić nagradu je u Budimpešti uručio Batara Sianturi, predsjedavajući Citibanke Mađarska.

Već niz godina Udruga RODA svoje projekte, poput SOS telefona za dojenje, te brojne radionice i edukativne materijale za trudnice i roditelje, financira iz sredstava ostvarenih i samofinanciranjem, dobivenih prodajom vlastitih proizvoda te organiziranjem rasprodaja rabljene dječje odjeće. Projekt šivanja platnenih pelena RODA je pokrenula 2006. godine.

Rodine pelene "RODINA PUSA" šivaju se u Zaštitnoj radionici pri Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu. Srednja strukovna škola dobila je 2009. godine nagradu Poslodavac godine za osobe s invaliditetom. Pelene su izrađene od kvalitetnih materijala iz organskog uzgoja: bambusa, organskog pamuka i konoplje. Djeca ih nose od rođenja pa do odvikavanja od pelena, prosječno dvije godine. Takve su pelene zdravije za dijete, prijateljske prema okolišu, a i prema kućnom budžetu. Upotrebom platnenih pelena roditelji mogu uštedjeti i do 5.000 kuna, u što su zbrojeni svi troškovi pranja i sušenja.

Organizacija NESsT (Nonprofit Enterprise and Self-sustainability Team) je međunarodna organizacija koja pomaže organizacijama civilnoga društva u razvoju njihova socijalnoga poduzetništva. NESsT podupire Rodino socijalno poduzetništvo od 2007. godine poslovnim savjetovanjima, a od 2008. godine i financijskom pomoći.

Tagovi: platnene pelene, roda, rodina pusa, socijalno poduzetništvo, žene u businessu

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM