Vijesti

25.07.2012. 19:54:44 - Veronika Matijačić

VOJSKA KAO MODEL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

Vojnikinje i vojnici u uniformama marširali na gay prideu!

San Diego Pride

San Diego Pride

Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država dopustilo je svojim službenicima/cama marširati u uniformama na gay paradi koja se održala 21. srpnja u San Diegu. Ovaj potez je uslijedio nakon što se Pentagon, prošlog mjeseca, po prvi put pridružio ostatku Vlade SAD-a koja je mjesec srpanj proglasila mjesecom gay ponosa. Pentagon je tada i službeno iskazao počast gejevima i lezbijkama u svojim redovima.

Ministar obrane Leon Panetta svečano je, prije održavanja parade, izjavio da će ukloniti što je više prepreka ne bi li vojska postala model jednakih mogućnosti. Također je istaknuo da bi, nakon što je prošle godine ukinut zakon 'Ne pitaj, ne reci', gejevi i lezbijke trebali biti ponosni u uniformama.

"San Diego Pride je počašćen što ima privilegiju slaviti našu zemlju i naše vojne službenike s dostojanstvom i poštovanjem. Borba za jednakost nije gotova i nije lagana, ali ovo je divovski korak u pravom smjeru", rekao je Dwayne Crenshaw, izvršni direktor San Diego Pridea.

Ministarstvo je ovim potezom napravilo iznimku s obzirom na to da je postrojbama zabranjeno koračati u službenim uniformama na paradama uopće. Tako da je dopuštenje vrijedilo samo za ovu.

Na ovogodišnju se paradu u San Diegu bilo prijavilo više od 300 pripadnika/ca vojske.Tagovi: gay, gay pride, jednake mogućnosti, leon panetta, marširati, ministarstvo obrane, povorka ponosa, san diego, uniforme, vojska

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM