Vijesti

29.08.2012. 13:48:37 - Marinella Matejčić

Prosvjedi

Vaginom protiv republikanaca

Code Pink  je udruga građana protiv rata i uglavnom se sastoji od ženskih članica, čije su aktivistkinje odlučile protestiranjem skrenuti pažnju medija na svoja prava. Odjevene u kostime nalik  vaginama, protestirale su protiv republikanaca ispred prostorija gdje je održana "Republican National Convetion" 27. kolovoza 2012. godine.

6. studenog 2012. Biti će održani izbori za Senat SAD-a i kampanja je u punom jeku. Republikanci se, između ostaloga, zalažu i za zabranu pobačaja, te zabranu distribucije "tablete za dan nakon".

Podsjetimo, kandidat za Senat države Missouri Todd Akin nedavno je izjavio: 'Prije svega, ono kako sam ja razumio doktore, trudnoća nakon silovanja vrlo je rijetka. Ako se radi o 'legitimnom' silovanju, žensko tijelo ima načine da isključi cijeli taj mehanizam.' ... i svjetska javnost je ostala šokirana. Stoga, žrtvama silovanja abortus kao rješenje neželjene trudnoće nije opcija, jer trudnoće nema.  Ako taj mehanizam zakaže i dođe do trudnoće, ne treba se kazniti dijete.


Izvikivanjem parola "Moja vagina, moj izbor!" i nošenjem transparenata s natpisima kao što su "Miči ruke s moje vagine" i "Čitaj mi s usana" jasno su izrazile svoj stav o kontroliranju i ograničavanju izbora svake žene. Unatoč činjenici da su glasne, vulgarne i vjerojatno za nekoga i neprobavljive, neosporno je da je realizacija takvih konzervativnih ideja nedopustiva.

Kako je prosvjed izgledao, možete pogledati ovdje.

Tagovi: feminizam, kontracepcija, pobačaj, prosvjed, republikanci, vagina, žene

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

:
Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll make kool-tube.org/ sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly return.
18.11.2013. 04:16
Za:
Postoje li neki civilizirani aktivistički pokreti?
18.11.2013. 08:33

Iz drugih medija

AEM