U fokusu

Suspendiran homofobni profesor!

Suspendiran homofobni profesor!

Profesor Ivan Poljaković, javnosti poznat po izjavi da je homoseksualnost bolest, a ne opredjeljenje, do daljnjeg je suspendiran.

Na jednom zadarskom portalu uz vijest je objavljena i fotografija obavijesti s oglasne ploče Sveučilišta u Zadru koju im je dostavila čitateljica portala. Prema toj obavijesti, Ivan Poljaković do daljnjeg neće držati nastavu zbog teške povrede radne dužnosti i narušavanja ugleda Sveučilišta te ga se udaljava s radnog mjesta na osnovu rješenja potpisanog od rektora 21. prosinca 2012. godine. 

Na internetskim stranicama Sveučilišta objavljena je obavijest o odgodi nastave iz kolegija JED203 Engleski jezik struke III za grupu G1 kod profesora Poljakovića, ali bez razloga odgode.

Za profesora Ivana Poljakovića šira je javnost saznala u studenom 2012. godine kada je u sklopu svog predavanja rekao kako je homoseksualnost bolest, a ne opredjeljenje. Tom je izjavom naišao na brojne kritike, a vrlo brzo su se referirale i udruge koje su ga obilježile kao homofoba.

Prof. Poljaković također je iznio stav prema kojem se u javnosti vrlo otvoreno sugerira kako su “homoseksualci jedna skupina obespravljenih i ugroženih ljudi, dok su pak ljudi koji ne podržavaju takve parade netolerantni, zaostali i, povrh toga, bolesni jer fobija je bolest koja se očituje u strahu od nerealne opasnosti, pri čemu se čovjek znoji, podrhtava i sl.”.

“Osim toga, tu je i prijetnja tužbom ako kažete da je homoseksualnost bolest, dakle ulijevanje straha ako se ne povinujete ideologiji elite – sve su to karakteristike najmodernijih tehnika pranja mozga”, zaključio je profesor Poljaković tijekom predavanja u Muzeju antičkog stakla na temu ‘Zdravstveni odgoj – pranje zuba ili pranje mozga’.