U fokusu

nagrada za dugogodišnji rad u promicanju vrijednosti civilnog društva i ljudskih prava

Grand PRix Sanji Sarnavki

Grand PRix Sanji Sarnavki

Dugogodišnja predsjednica udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka dobila je Grand PRix za komunikatora 2012. godine. Godišnju nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću uručila joj je Mirela Holy, prenosi Civilno društvo.

Stručni žiri odlučio nagraditi Sanju Sarnavku zbog njenog dugogodišnjeg rada u promicanju vrijednosti civilnog društva i ljudskih prava.

Mirela Holy, predsjednica žirija je, čestitajući Sarnavki na nagradi, istaknula kako izuzetno cijeni njezin rad.

“Drago mi je što vam mogu uručiti nagradu HUOJ-a jer izuzetno cijenim vaš rad, a vi ste i prva žena koja je dobila tu nagradu”, kazala je Holy.

Objasnila da je stručni žiri odlučio nagraditi Sanju Sarnavku zbog njenog dugogodišnjeg rada u promicanju vrijednosti civilnog društva i ljudskih prava, posebice ženskih prava, uz jasnu i dosljednu komunikaciju, prenosi Hina.

“Posebni motiv koji nas je nadahnuo je taj što je iskoristila svoju bolest kako bi u vrlo teškim okolnostima upozorila na problem nefunkcioniranja sustava. U vrijeme kad drugi ljudi gledaju isključivo svoj osobni interes, ona je to iskoristila da ukaže i pomogne onima koji se suočavaju s istim takvim problemima”, kazala je Holy.

Sanja Sarnavka je navela kako nije ni znala da je u razmatranju za nagradu HUOJ-a.

“Kad mi je javljeno da sam nagradu dobila, bila sam izuzetno sretna. Posebno mi je drago što je predsjednica žirija Mirela Holy koju izuzetno cijenim. Drago mi je da je prepoznat moj dugogodišnji aktivizam. Svi kažu da je pametno biti anoniman i bogat, a ja sam izabrala biti nebogata i glasna. Pa, kad to već jesam, i kad sam na neki način žrtvovala sebe i svoju privatnost, čini mi se da je krasno da to neko vidi kao vrijedno i kao doprinos razvoju civilnog društva i angažiranosti građanki i građana u Hrvatskoj”, kazala je Sarnavka.