U fokusu

Izbori u Italiji

Nasrnule na Berlusconija

Nasrnule na Berlusconija

Tri feministkinje golih grudiju nasrnule su na Silvija Berlusconija, baš kad se on spremao ući u svoje biračko mjesto u Milanu i glasati na općim izborima

Feministkinje nisu uspjele dosegnuti Berlusconija jer ih je policija odmah svladala i privela.

Žene su vikale “Basta Berlusconi” i trčeći se probile kroz grupu novinara i novinarki te snimatelja i snimateljica, kad su skočile preko nekih stolova i okomile se na bivšeg šefa vlade. No, nisu ga uspjele dosegnuti jer ih je policija odmah svladala i privela. 

Berlusconi (76) na izborima traži svoj peti mandat u vladi, iako mu se sudi zbog seksulanog odnosa s maloljetnom prostitukom tijekom tzv. “bunga bunga” orgija u njegovoj milanskoj vili, što on poriče. 

No, iako se Berlusconi pouzdaje u reklamu na svojim brojnim televizijskim postajama, ishod izbora je neizvjestan. Naime, zvijezda ovih izbora koji se održavaju u Italiji ove nedjelje i ponedjeljka (24. i 25.2.) je Beppe Grillo, komičar i glumac koji svojom “tsunami” turnejom po Italiji zabavlja tisuće građana zajedljivim primjedbama. Njegov pokret “Pet zvijezda” je već polučio uspjehe na komunalnim i lokalnim izborima, a sad je cilj i nacionalni parlament. On se glasno protivi planovima dosadašnjeg premijera Montija za štednjom, baš kao što se protivi i planovima o produženju radnog vijeka.