Vijesti

15.04.2013. 14:30:52 - Ines Brajević (dalmacijanews.com)

Skandal u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Županijska skupština odbila dati nagradu za Ženu godine Mirjani Kučer

Mirjana Kučer

Mirjana Kučer (Foto: slobodnadalmacija.hr)

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije nije prihvaćen prijedlog Povjerenstva za ravnopravnost spolova da se nagrada za ženu godine dodijeli Mirjani Kučer, koordinatorici feminističke udruge Domine i jednoj od organizatorica Split Pridea. Nagrada "Žena godine" se trebala dodijeliti po prvi put, a bilo je nominirao šest kandidatkinja. Samo su dvije zadovoljile uvjete natječaja. 

Uz Mirjanu Kučer za nagradu se natjecala i Ivanka Luetić - Boban, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Na javnom glasovanju Mirjana Kučer je dobila četiri glasa, dok je Ivanki Luetić-Boban pripalo duplo manje. Županijski su vijećnici i vijećnice danas trebali potvrditi prijedlog Povjerenstva i nagradu dodijeliti Mirjani Kučer, no budući da su vladajući bili protiv toga, prijedlog nije prošao, a Županijski vijećnici/e SDP-a, HNS-a i HSU-a napustili su sjednicu Skupštine.

- Ne želimo sudjelovati u ovoj lakrdiji. Odluku Povjerenstva za ravnopravnost spolova je trebalo prihvatiti. Odluke županijskih tijela se u pravilu prihvaćaju. Bez obzira na osobne stavove pojedinaca smatramo da se ovaj prijedlog trebao prihvatiti - rekao je Veljan Radojković, županijski vijećnik SDP-a.

Inače, nagradu može dobiti svaka žena za posebno uspješno djelovanje u promociji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova u okviru ljudskih prava, za prepoznatljive rezultate u podizanju kvalitete života žena s gospodarskog, socijalnog, humanitarnog, kulturnog i drugih stajališta.Nagrađena mora imati izniman doprinos u praktičnom i teorijskom radu na afirmaciji žena u društvu, te pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem.

Tagovi: domine, mirjana kučer, splitsko-dalmatinska županija, žena godine

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM