Vijesti

11.06.2013. 20:45:32

HOMOFOBNI VANDALI

Vandali uništili zastavu duginih boja na HDLU

(Foto: S.K.)

Povodom održavanja XII. Povorke ponosa Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je u znak podrške Zagreb Prideu postavilo zastavu duginih boja, najprepoznatljiviji simbol LGBT osoba, na zgradu svoje institucije, popularnu Džamiju - koja je ujedno i simbol Zagreba.

"Nepoznati vandali uništili su tu instalaciju koja se trebala nalaziti na zgradi HDLU-a do same Povorke ponosa", javljaju iz Zagreb Pride.

"Vjerujemo u borbu za jednaka ljudska prava svih građanki i građana naše zemlje te u borbu protiv diskriminacije i fašizma, kao i u sekularno društvo koje svoje vrijednosti, usmjerene općoj dobrobiti, gradi na znanstvenim istinama i humanizmu. Čast nam je da Povorka ponosa započinje okupljanjem ispred Doma hrvatskih likovnih umjetnika i da naša zgrada vizualno sudjeluje u iskazu vrijednosti koje zastupamo. Naš je interes promocija otvorenog društva te dajemo punu podršku organizatorima Zagreb Pridea", napisala je u pismu podršku ravnateljica HDLU-a Gaella Alexandra Gottwald.

Tagovi: hdlu, homofobija, povorka ponosa, vandali, zagreb, zagreb pride, zastava duginih boja

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

zlatan:
Danas gledam na vijestima snimke demonstracija oporbe protiv predsjednika Putina u centru Moskve. Među raznim zastavama i parolama su se vidjele i zastave duginih boja. Kako je to moguće, ako je to u Rusiji navodno zabranjeno? Ili možda njihova policija ne zna što te zastave predstavljaju? U što sumnjam.
13.06.2013. 01:02

Iz drugih medija

AEM