U fokusu

Odlazi iz principa

Mirela Holy podnijela ostavku

Mirela Holy podnijela ostavku

Vlada je odbila većinu od 14 amandmana SDP-ove zastupnice Mirele Holy na prijedlog Zakona o zaštiti prirode zbog čega je Holy ispunila svoju prijetnju i, nakon mjeseci trzavica, napustila SDP.

Mirela Holy izašla je iz SDP-a čak i prije glasovanja o njezinim amandmanima u Saboru. Njezini kolege su o tome obaviješteni mailom.

‘Poslala sam dopis predsjedniku stranke u kojem ga obavještavam da izlazim iz stranke zbog toga što ne poštujemo politike na temelju koji smo dobili izbore, odnosno konkretno politiku zaštite prirode’, rekla je Holy i dodala da ostaje u Saboru kao nezavisna zastupnica jer se i dalje želi baviti politikom. Rekla je da će i dalje podržavati politiku Vlade koja bude u skladu s Planom 21.

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović  u Saboru je odbio amandman do kojeg je Holy bilo najviše stalo, a on se ticao osnivanja Nacionalne parkovne agencije. Zmajlović je rekao da taj prijedlog nije socijalno, ekonomski i politički opravdano te da se jednaka zaštita može postići unapređenjem postojećeg sustava.

Holy je u sabornici povukla odbačene amandmane rekavši da ne prihvaća obrazloženje ministra Zmajlovića. ‘Povlačim ih jer ne želim kolege u klubu SDP-a dovesti u neugodnu situaciju’, rekla je Holy.