U fokusu

Glasnogovornik u srpskom MUP-u

Pozvao na linč Žena u crnom

Pozvao na linč Žena u crnom

Radomir Počuča, glasnogovornik Protuterorističke jedinice srpskog MUP-a, na svom Facebook profilu pozvao je na linč Žena u crnom, izvijestio je srpski dnevni list Danas, a prenio Tportal.

Komentirajući vijest da Žene u crnom obilježavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, Počuča je pozvao navijače da se obračunaju sa Ženama u crnom: “Mislim da se ovo ne bi trebalo održati. Gospodo huligani, Delije, Grobari, radovci, Firmaši, umjesto da trošite šake između sebe, a veliki ste rodoljubi, udružite se”. Objava je u međuvremenu uklonjena s Počučine Facebook stranice.

Beogradska nevladina organizacija Žene u crnom osnovana je 9. listopada 1991, a zalaže se za nenasilni otpor militarizmu, ratu, seksizmu, nacionalizmu i drugim vidovima nasilja i diskriminacije nad ženama i svim drugačijima i različitima u etničkom, vjerskom, kulturnom, seksualnom i ideološkom pogledu. 

Žene u crnom iz Beograda bile su nominirane za Nobelovu nagradu za mir, a 2001. osvojile su Milenijsku nagrada za mir, koju je te godine premijerno dodijelio UNIFEM.