U fokusu

Ujedinjenje za radna prava

Osnovana Radnička fronta: Novi otpor kapitalističkom izrabljivanju

Osnovana Radnička fronta: Novi otpor kapitalističkom izrabljivanju

U Zagrebu je 9. svibnja održan sastanak Radničke fronte na kojemu su sudjelovali radnici/e, sindikalisti/kinje i aktivisti/kinje iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Karlovca, koji/ su usvojili/e odluku stvaranja inicijative čiji će cilj biti oformiti novu političku partiju posvećenu interesima radnika/ca i nezaposlenih, ali i svih potlačenih u društvu. Istaknuto je kako, za razliku od svih postojećih političkih stranaka, ova organizacija mora biti aktivistički orijentirana i povezana s borbom za radnička prava te usmjerena prema cilju ukidanja kapitalističkog izrabljivanja.

U priopćenju navode kako ‘u Hrvatskoj trenutno ne postoji politička stranka koja bi se dosljedno borila za prava radnika, nezaposlenih, studenata i svih potlačenih, protiv trenutne diktature kapitala i kapitalističkog izrabljivanja’. Zbog toga smatraju neophodnim postojanje jedinstvene platforme koja će udružiti sve potlačene i marginalizirane skupine u borbi za promjenu političkih i ekonomskih odnosa u društvu.

Sve zainteresirane pozivaju na suradnju u otporu kapitalističkom sistemu, a više od njihovim zahtjevima pročitajte ovdje ili na njihovoj Facebook stranici.