U fokusu

dugine boje po regionu

Povorka ponosa u Podgorici najavljena za 26. listopada

Povorka ponosa u Podgorici najavljena za 26. listopada

Povorka ponosa u Podgorici najavljena je za 26. listopada. Crnogorska policija, kojoj još nije službeno prijavljeno održavanje skupa, ističe da su spremni organizirati sigurnost održavanja Podgorice Pridea.

“Montenegro Pride je miran skup LGBT zajednice koji, osim LGBT osoba, okuplja i sve one čija su prava ugrožena ili se dovode u pitanje. To je skup za prijatelje i prijateljice, obitelj, građane i građanke. To je skup na kojemu svojom prisutnošću državni dužnosnici i dužnosnice, civilni sektor i diplomatski zbor iskazuju svoju potporu i poštovanje ljudskih prava”, kazala je članica Organizacijskog odbora Vanja Gagović, prenose regionalni mediji.

“Ovogodišnji Pride bit će poseban test za tužiteljstvo koje prošle godine nije pokrenulo nijednu kaznenu prijavu protiv huligana koji su pravili nerede na ulicama našeg grada”, rekla je Vanja Gagović dodajući da je tužiteljstvo time pokazalo ‘nedostatak kapaciteta za adekvatno procesuiranje kaznenih djela počinjenih iz mržnje’.

Član organizacijskog odbora Montenegro Pridea Danijel Kalezić kazao je da odbor ove godine očekuje snažniju potporu predstavnika političkih stranaka, vlade i državnih institucij.