Vijesti

16.10.2014. 10:52:48 - HRT (Libela)

više od 33.000 osoba radi, a ne prima plaću

Više od 8.500 poduzetnika ne isplaćuje plaće svojim radnicima i radnicama

Porezna uprava objavila je na svojim mrežnim stranicama ažurirani popis poslodavaca koji ne isplaćuju plaće svojim radnicima i radnicima. Najnoviji podaci pokazuju da plaće ne isplaćuje ukupno 8.502 poduzetnika s 33.130 zaposlenih, prenosi HRT.

Riječ je o poduzetnicima koji su tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u razdoblju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.

Na današnjem popisu čak je i više poslodavaca nego na prvom popisu nazvanom popis 'srama', kojeg su Porezna uprava i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavili 15. srpnja, kao i popisima neisplatitelja plaća objavljenim sredinom kolovoza i sredinom rujna. Dakle, državno 'posramljivanje', bez realnih sankcija je još jednom urodilo plodom.

Na prvom je popisu sredinom srpnja bilo 7.038 poduzetnika, a taj je broj do sredine rujna porastao na ukupno 7.907. No, iz Porezne uprave napominju kako popisi poreznih obveznika/poduzetnika koji ne isplaćuju plaće nisu usporedivi iz razloga što se kod svake nove objave popisa povećava broj razdoblja za koje se podaci iskazuju.

Tagovi: centralni obračun plaća, hrvatska, isplata plaća, plaća, porezna uprava, poslodavci, radna prava, radnice, radnici, radnička prva

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

Bocko:
Kako bi bilo da aktivistice Libele malo istraže:

1. Koliko od tih zlih 'poduzetnika' su - žene?

Kad treba djeliti nagrade 'samo za žene' onda su žene poduzetnice na naslovnoj stranici. Kada ne isplaćuju plaće, onda ih nigdje u medijima nema.

A za one koji ne znaju, poduzetnik danas ne isplaćuje plaću isključivo kad jednostavno nema od kuda isplatiti.
To ne treba mješati sa onim muljatorima koji isplaćuju na ruke.

2. Koliko od tih radnika koji ne dobivaju plaću su očevi koji ne mogu platiti alimentaciju pa ih sustav tjera u zatvor?
17.10.2014. 08:13

Iz drugih medija

AEM