Vijesti

27.02.2015. 12:41:14

SUBOTa, U 12.00 SATI, NA TRGU BANA JELAČIĆA

Ideje radikalnog nacionalizma i fašizacija društva neće proći!

Zagrepčani i Zagrepčanke,

POZIVAMO VAS DA U SUBOTU, U 12.00 SATI, NA TRGU BANA JELAČIĆA (KOD FONTANE MANDUŠEVAC) DIGNEMO GLAS PROTIV SNAGA MRŽNJE, ZA HRVATSKU TOLERANCIJE I SOLIDARNOSTI!

Pozivamo vas, jer smo ponovo svjedoci/kinje buđenja radikalnog nacionalizma, čiji glasnogovornici/ice rade sve što je u njihovoj moći kako bi društvu kao jedinu pravu mjeru domoljublja nametnuli svoje nakaradne vrijednosti. Ohrabreni retorikom mržnje i podjela, koja je uslijed beskrupulozne političke borbe za vlast sve prisutnija u javnom prostoru, oni nam kao uzore pokušavaju nametnuti ratne zločince i najmračnije figure hrvatske povijesti, kao domoljubne vrijednosti nude netrpeljivost prema sugrađanima/kama drugih vjera i nacija, kao koncept jedinstva promoviraju tretiranje drugačijeg mišljenja kao izdaju. Ovim društvenim snagama, koje Hrvatsku guraju u nove oblike fašizma, izuzetno pogoduju pogubne posljedice tranzicije obilježene pljačkom društvenih dobara te aktualna ekonomska kriza, koja rezultira sve većim siromaštvom i sveprisutnim osjećajem beznađa. Ali i mi, neki drugi i drugačiji,  živimo tu istu društvenu stvarnost.

U okolnostima općeg nezadovoljstva, kao i nemoći, odnosno nesposobnosti i nezainteresiranosti državnih institucija da spriječe i suzbiju nedemokratske društvene pojave, niti najmanje nas ne čudi činjenica da optuženi ratni zločinci raspisuju javne tjeralice za ljudima koji upozoravaju na pogubnost njihovog djelovanja, niti najmanje nas ne iznenađuje otvoreno i nekažnjeno promoviranje ustaštva, niti najmanje nas ne zatiče činjenica da se eklatantni govor mržnje bez ograda pripušta u najgledanije informativne i druge emisije javne i komercijalnih televizija. U Hrvatskoj se danas nekažnjeno objavljuju antižidovski pamfleti i optužnice adresirane na cijele nacije. U takvoj Hrvatskoj moguće je i da jedna politička stranka, čiji predsjednik otvoreno promovira ustaštvo, najavljuje da će na Trgu bana Jelačića postrojiti svoju stranačku vojsku. Taj nevažni političar, njegova nevažna stranka i "stranačka vojska" nisu opasnost same po sebi. One su simptom bolesti mržnje, koja ovo društvo može unesrećiti za desetljeća koja dolaze.

CRNE VOJSKE NA TRGU BANA JELAČIĆA NEĆE SE POSTROJAVATI! IDEJE RADIKALNOG NACIONALIZMA I FAŠIZACIJA DRUŠTVA NEĆE PROĆI!

Inicijativa ujedinjeni protiv fašizma

Tagovi: antifašisti, antifašistkinje, antifašizam, fašisti, fašizam, hrvatska, nacionalisti, nacionalizam

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (7)

Stari komentari

d.britvica:
mozda niste zamjetili ali vi i vama srodne organizacije nerjetko i sami sudjelujete u promicanju antisemitizma pa ne razumijem cemu sada ove prozivate za to
27.02.2015. 17:17
Bože Pravde:
Nisu zamijetile, ali je narod zamijetio tvoje ismijavanje narodnog heroja u nicku. Sudit će ti se.
27.02.2015. 17:44
d.britvica:
ne vidim da mi u nicku pise a.gotovina
27.02.2015. 19:45
darko:
ja dolazim na žurku samo ako bude onaj crni, visoki, mršavi iz mmh :blush: :blush:
27.02.2015. 19:51
prkno:
@ boze pravde objasni koja je shema sa ovim britivicom tko je taj
27.02.2015. 23:26
Bože Pravde:
Mogu samo izraziti sumnju da se radi o pokušaju ironizacije i ženske verzije nicka D. Britvića, partizanskog heroja, diverzanta i komandira Kaštelanskog partizanskog odreda.

Ustaše su ga ubile 2. veljače 1942.

Rođen je na jučerašnji datum 1917. u Kaštel Kambelovcu.

Slava mu!
28.02.2015. 23:51
zlatan:
Ideje radikalnog nacionalizma ili fašizacija da neće proći? Ma gdje žive ovi optimisti? Na Marsu ili na Veneri? Ili još dalje, tamo negdje oko Neptuna? Ne samo da će te ideje proći, već su odavno probila nasipe. Nadamo se da neće biti takva poplava nacionalističko-fašističkog smrada, kao lani kada je Sava probila nasipe.
Ali prodire, prodire, pod hitno treba graditi nasipe!!
01.03.2015. 23:55

Iz drugih medija

AEM