U fokusu

Prvi put u povijesti

Žena na naslovnici igre FIFA 16

Žena na naslovnici igre FIFA 16

Prvi put u povijesti, na naslovnici popularne EA Sports igre FIFA 16 pojavit će se žena.

Zvijezda američkog Women’s National Teama, Alex Morgan, bit će na naslovnoj strani FIFA 16 igre kada krene u prodaju u SAD-u u rujnu ove godine, objavio je Electronic Arts. Morgan će naslovnicu dijeliti sa zvijezdom kluba Barcelona, Lionelom Messijem, na igrama koje će se prodavati u SAD-u, dok će na naslovnici onih koje će se prodavati u Kanadi uz Messija biti igračica kanadskog Women’s National Teama, Christine Sinclair.

Novosti o naslovnici došle su manje od dva mjeseca nakon što je EA objavio da će nova verzija igre biti prva koja će ponuditi mogućnost igračima/icama da se natječu sa ženskim nogometnim timom. FIFA 16 će uključiti opciju igranja s različitim ženskim nacionalnim timovima, uključujući SAD, Kanadu, Englesku i Njemačku.

Morgan je jedna od najvećih zvijezda u američkom ženskom nacionalnom timu, koja se osobito iskazala na FIFA-inom ženskom svjetskom prvenstvu u Kanadi. Nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kanadi, fanovi su napravili online peticiju kako bi uvjerili EA da stavi američki tim na naslovnicu FIFA-e 16. EA je također dopustio da fanovi glasaju za igrača i igračicu koji će biti na naslovnici.

“Čim smo znali da će se ženski nacionalni tim pridružiti u FIFA-i 16, odmah smo prepoznali da bi Christine i Alex bile savršene za naslovnicu zbog njihovih postignuća i onoga što znače za ženski nogomet”, rekao je David Pekush, senior menadžer u sjevernoameričkom ogranku EA Sportsa.