U fokusu

Humanitarni projekt za pomoć djevojčicama

Ulaganje u obrazovanje djevojčica je ulaganje u budućnost

Ulaganje u obrazovanje djevojčica je ulaganje u budućnost

Ulaganje u obrazovanje djevojčica definitivno vodi prema boljem svijetu i utječe na brojne generacije koje tek trebaju doći. Svi bi ljudi trebali biti jednaki samim time što su ljudi, no, nažalost, to nije stvarnost za brojne djevojčice širom planete koje nemaju pristup ni primarnom obrazovanju.

Istraživanja pokazuju kako obrazovanje i osnaživanje djevojčica prekida krug generacijskog siromaštva i neimaštine. U svijetu, od 600 milijuna djevojčica koje žive u zemljama u razvoju preko 77,6 milijuna nema pristup osnovnom obrazovanju. Upravo je ta činjenica bila povod #HungryToLearn kampanje.

Devetogodišnja Eulalia živi u regiji Puno u Peruu s roditeljima i šestero braće i sestara. Blizu njenog doma ne postoji škola, zbog čega je njen otac svakog ponedjeljka vozi u školu ispod planina koju vodi neprofitna humanitarna organizacija CARE, u kojoj provodi cijeli tjedan dobivajući znanje koje joj inače ne bi bilo dostupno.

Prema podacima CARE-a, 73 posto tamošnje djece zaostaje u školi po godinama, a gotovo 30 posto uopće ne ide u školu. Većina stanovništva u regiji Puno živi u siromaštvu, a roditelji zbog toga nemaju mogućnosti poslati djecu u školu budući da su im potrebni kao radna snaga. Dječji rad se tamo često koristi za ilegalno iskapanje zlata.

Djevojčice imaju potencijal promijeniti svijet – jedino što je potrebno jest osigurati da za to dobiju priliku. Prilika za pohađanje škole i mogućnost učenja je ispravna stvar koju im je potrebno omogućiti, a kojoj možete pridonijeti ovdje. Podupiranjem CARE projekta pomažete Eulaliji i svim drugim djevojčicama poput nje da ostvare svoje snove.