U fokusu

Višestruke pozitivne posljedice i za majke i za djecu

Indija razmišlja o produljenju porodiljnog dopusta za žene

Indija razmišlja o produljenju porodiljnog dopusta za žene

Vlasti u Indiji razmišljaju o produljivanju porodiljnog dopusta za žene na 24 tjedna sa sadašnjih 12 tjedana, kako bi potaknuli više žena da doje i tako pomognu u smanjivanju visoke stope pothranjenosti djece u zemlji. “Smatramo da trenutna tri mjeseca nije dovoljno vremena za žene da adekvatno brinu o svojoj djeci”, navedeno je iz službenih izvora iz Ministarstva razvoja žena i djece. “Ovaj bi prijedlog, ukoliko prođe, omogućio ženama koje rade u svim sektorima – javnom, privatnom pa čak i neformalnom, poput kućnih radnica – određenu vrstu zaštite”.

Indija ima jednu od najviših stopa dječje pothranjenosti u svijetu – 46 posto djece mlađe od pet godina je pothranjeno, a 48 posto kasni u razvoju, navodi se u posljednjim državnim podacima iz 2005./2006. godine.

Dječja pothranjenost uzrok je smrti čak tri milijuna djece diljem svijeta svake godine – gotovo polovica ukupne smrti djece – pri čemu većina umire od bolesti koje je inače moguće liječiti, ali ne liječenje ne uspijeva zbog slabog imunološkog sistema, navodi UN-ov Fond za djecu.

Oni koji prežive, odrastaju bez dovoljno energije, proteina, vitamina i minerala, što uzrokuje zastoj u razvoju mozga i tijela, zbog čega ne mogu maksimalno iskoristiti svoj fizički, akademski ili ekonomski potencijal.

Svjetska zdravstvena organizacija, koja preporučuje obavezno dojenje djece do šest mjeseci starosti, navodi da dojenje smanjuje mortalitet djece i ima dokazane pozitivne zdravstvene posljedice koje se nastavljaju i u odrasloj dobi. Međutim, svega 47 posto majki u Indiji doji djecu do šest mjeseci, dok je u susjednom Nepalu taj postotak oko 70 posto, a u Šri Lanki 76 posto.

Mnoge se žene nakon poroda više ne vraćaju na posao jer porodiljni dopust koji imaju nije dovoljan za novorođenča. Stručnjaci/inje za rodnu ravnopravnost navode kako bi produženi porodiljni dopust potaknuo više žena da se vrate na posao i da se tako zatvori rodni jaz na tržištu rada.