Vijesti

25.09.2015. 10:46:52 - Ana Brakus

kako bi trebalo izgledati novinarstvo po mjeri demokratske stranke žena?

Predsjednica Demokratske stranke žena otvoreno vrijeđa novinarke

Foto: Screenshot/Libela

Foto: Screenshot/Libela

Marija Jelinčić, predsjednica Demokratske stranke žena, stranke za koju do jučer vjerojatno nikada niste niti čule/i otvoreno vrijeđa novinarke nazivajući ono što pišemo 'glupostima', a nas 'političkim potrčcima'.

Sve to, poprilično nezrelo, napisala nam je u komentaru na tekst napisan jučer o odluci Ustavnog suda koja predstavlja povijesni potez protiv ostvarivanja rodne ravnopravnosti u Republici Hrvatskoj.

Demokratska stranka žena pod svoje uspjehe za sada može upisati samo jedan, a to je zaslužnost (uz pomoć Ustavnog suda) za onemogućavanje značajnijeg udjela žena u parlamentu za sljedećih minimalno 20 godina.

Sve čime su se mogle pohvaliti do sada bilo je dobivanje otprilike 0,4 posto glasova po izbornim jedinicama na prošlim parlamentarnim izborima. S obzirom na toliko malenu količinu podrške, nije ni čudo što se zalažu za smanjenje broja potpisa potrebnih za kandidiranje na izborima.

Podsjećamo, prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor ("Narodne novine" broj 19/15) podnijela je Demokratska stranka žena, odnosno, predsjednica stranke Marija Jelinčić, a Ustavni sud jučer je praktički ukinuo svaki oblik sankcija za nepoštivanje rodnih kvota na izbornim listama.

Tagovi: demokratska stranka žena, hrvatska, kvote, odluka ustavnog suda o rodnim kvotama, politička participacija, rodne kvote, ustavni sud, zageb, žene u politici

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM