Vijesti

28.09.2017. 09:52:15 - Libela

podrška iz rijeke i poreča

Na kipovima osvanule poruke za besplatan i dostupan pobačaj

(Foto: Anonimno)

Anonimne aktivistkinje s primorsko-goranskog podneblja u noći su s 27. na 28. rujna provele gerilsku akciju postavljanja lenti na kipove grada Rijeke s porukama kojima se ukazuje na važnost legalnog i dostupnog pobačaja. Uz veći broj riječkih kipova, u Poreču je kip Majka i dijete osvanuo s natpisom Za besplatne, kvalitetne i dostupne vrtiće i jaslice.

Anonimno

Anonimno

U znaku Svjetskog dana akcije za siguran i legalan pobačaj koji se obilježava 28. rujna, ova akcija željala je ukazati na sustavno zanemarivanje i ignoriranje reproduktivnih prava građanki Republike Hrvatske od strane institucija, naročito Vlade i Sabora. Tako su inače nijemi uresi grada Rijeke, poput popularnog Hodača Ivana Kožarića na Korzu, postali zagovornici feminističke agende za reproduktivna prava svih žena. Porukama je obuhvaćen cjelokupni kontekst koji pravo na pobačaj podrazumijeva – javno dostupno zdravstvo i školstvo, sigurni poslovi te kvalitetni i javno dostupni vrtići.

Anonimno

Anonimno

Akcija predstavlja uvod u prosvjed "Za besplatan i dostupan pobačaj" 28. rujna u Zagrebu na Cvjetnom trgu, s početkom u 18 sati, na kojem će se okupiti zagovarateljice i zagovaratelji 'prava na pobačaj' sa svih strana Hrvatske.

Anonimno

Anonimno

Anonimno

Anonimno

Anonimno

Anonimno

Tagovi: besplatan pobačaj, feminizam, globalni dan akcije za siguran i legalan abortus, pobačaj, poreč, pravo na pobačaj, radna i socijalna prava žena, rijeka, žene

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM