Vijesti

04.02.2018. 16:09:28 - Libela

Govor mržnje na proslavi karnevala

U Kaštelima fašnik obilježen spaljivanjem slikovnice o LGBT obiteljima

'Proslava' u Kaštelima

'Proslava' u Kaštelima (Foto: Random Toni/Facebook)

Pored ubojstava žena od strane partnera, napada na reproduktivna i druga ljudska prava, iseljavanja mladih i drugih egzistencijalnih i dnevnopolitičkih problema, stanovnici_e Kaštela odlučili_e su da je glavni krivac za sve nevolje u društvu – slikovnica.

Random Toni/Facebook

Random Toni/Facebook

Nekoliko se stotina mještana i mještanki okupilo na proslavi karnevala koja u nekim dijelovima Hrvatske uključuje i spaljivanje "princa karnevala" - pusta, fašnika, krnje – personifikacije svog zla koje je prošla godina donijela. Nakon što smo prije nekoliko godina u Selcima mogli svjedočiti spaljivanju "gay djeteta iz epurvete", ove su godine Kaštelani_ke odlučili_e spaliti "slikovnicu" koja prikazuje dvije mame i dva tate. Više je to nego očita aluzija na nedavno izdanu slikovnicu udruge Dugine obitelji, koja, iako izdana tek u 500 primjeraka, u scenariju Kaštelana_ki simbolizira stvarne probleme hrvatskog društva.

Okupljeni mještani i mještanke očito ne vide ništa sporno u takvoj vrsti simboličnog nasilja kojoj svjedoče djeca, a podjednako su, čini se, nesvjesni_e vlastitog doprinosa podjelama, mržnji i huškačkoj klimi koja u Hrvatskoj sve više uzima maha.

Random Toni/Facebook

Random Toni/Facebook

Video "proslave" možete vidjeti na linku Facebook stranice Random Toni.

Tagovi: dugine obitelji, govor mržnje, kaštela, slikovnica

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM