U fokusu

Krenula Indiegogo kampanja

Podržite Strašne žene!

Podržite Strašne žene!

Danas je i službeno krenula Indiegogo kampanja za društvenu igru “Fierce women – all the right cards“! Cilj društvene igre jest razbiti rodne stereotipe i predrasude o sposobnostima, interesima i postignućima žena te učiniti njihov rad vidljivim osnažujući tako nove generacije strašnih žena.

U potrazi kako što širem krugu ljudi na zanimljiv način predstaviti dostignuća žena, udruga K-zona je kroz 2017. godinu u suradnji s osam domaćih umjetnica razvila zabavnu, dinamičnu i edukativnu društvenu igru koja igrače i igračice upoznaje sa strašnim ženama koje su svojim postignućima dale izniman doprinos društvu u područjima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti.

Edukativna društvena igra Fierce Women zabavan je način da se tema rodne ravnopravnosti spusti s razine političkih floskula u svakodnevni život te da ženama, djevojkama i djevojčicama učini vidljivima postignuća žena koja mogu biti inspiracija u njihovom poslovnom životu, kao i pri odabiru zanimanja i školovanja.

Udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona jedna je od dobitnica programa potpore “Pokreni nešto svoje”, a odabrana je uz šest drugih projekata između ukupno 312 prijava za ideju daljnjeg razvoja društvene igre i brenda “Strašne žene”. Kroz šestomjesečni program projekta za jedinstveni proizvod “Strašne žene” predviđen je razvoj i nadogradnja igre te razvoj dodatnih proizvoda i mobilne aplikacije.

Rubrika Strašne žene jedna je od najpopularnijih na portalu VoxFeminae.net, a njeni edukativni tekstovi od 2006. godina ističu žene koje su zadužile svijet svojim djelovanjem. “For most of history, Anonymous was a woman”, napisala je Virginia Woolf, a istinitost ovih riječi potvrđuje se svaki puta kada nekoga upitate da nabroji pet fizičarki, redateljica ili filozofkinja.

Podržite strašne žene OVDJE!