Uncategorized

književnost i ljubav

Predavanje dr. sc. Nadežde Čačinovič

Predavanje dr. sc. Nadežde Čačinovič

Jedan se francuski pisac već davno zapitao: koliko se ljudi uopće ne bi zaljubilo da nisu čitali o  ljubavi. Inspirirane zbirkom eseja o odnosu knjiga i života O ljubavi, knjigama i stvarima koje govore filozofkinje i feministkinje Nadežde Čačinovič, predstavit ćemo vam autoricu koja će govoriti o ljubavi prema knjigama, o filozofskim refleksijama o ljubavi i o pričama o zaljubljenima.

U četvrtak, 17. travnja 2014. u 19 sati, dr.sc. Nadežda Čačinovič održat će predavanje O ljubavi i knjigama. Pozivaju se svi/e zainteresirani/e, ulaz je slobodan!

Predavanja i razgovori o Mariji Jurić Zagorki i ženskoj književnosti održavaju se svaki treći četvrtak u mjesecu, u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, u 19 sati.

Nadežda Čačinovič redovita je profesorica filozofije na Katedri za estetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Studirala je komparativnu književnost, povijest umjetnosti i lingvistiku u Ljubljani, Bonnu i Frankfurtu, a doktorirala u Zagrebu. Predaje na sveučilištima i aktivna je u feminističkom pokretu. Autorica je i urednica brojnih knjiga i publikacija, članica uredništava nekoliko kulturnih i filozofskih časopisa. Predsjednica je PEN-a i Centra za ženske studije.