Članci s tagom: svijet

 • Göteborg uvodi radni dan od šest sati

  Göteborg uvodi radni dan od šest sati

  Dok hrvatske vlasti nastoje fleksibilizirati i deregulirati radne odnose i legalizirati neplaćeni prekovremeni rad, lokalne vlasti u švedskom Göteborgu (...)

 • Video: Kako izgleda obrtanje uloga svakodnevnog seksizma

  Video: Kako izgleda obrtanje uloga svakodnevnog seksizma

  Seksizam se manifestira na brojne načine, a mnoge žene tvrde kako se s njima susreću svakodnevno, najčešće u formi komentara. The Guardian je objavio video u (...)

 • Disney i dječaci

  Disney i dječaci

  Kada kao odrasle osobe pričamo o Disneyjevim filmovima, razgovor se najčešće koncentrira na utjecaj koji ti filmovi imaju na mlade žene – i to ne bez razloga.

 • 'Crna nedjelja' za francuske socijaliste

  'Crna nedjelja' za francuske socijaliste

  Pobjeda socijalističke kandidatkinje Anne Hidalgo na općinskim izborima u Parizu gotovo da je jedina dobra vijest u oceanu loših vijesti za francusku ljevicu, (...)

 • Pariz ima svoju prvu gradonačelnicu!

  Pariz ima svoju prvu gradonačelnicu!

  Pariz od danas ima svoju prvu gradonačelnicu - Anne Hidalgo - ljevičarku, članicu vladajuće Socijalističke stranke (SP) . Hidalgo je pobijedila u drugom (...)

 • Feministička obrana Pepeljuge

  Feministička obrana Pepeljuge

  Nedavno sam se vratila s obiteljskog putovanja u Disney World na koje sam vodila svoje tri djevojčice (jedna sedmogodišnjakinja i dvije četverogodišnjakinje).

 • Zašto abortus treba ostati legalan

  Zašto abortus treba ostati legalan

  Unutar ovoga portala već je višestruko obrađena tema induciranog abortusa koji treba biti žensko (ljudsko) pravo na izbor. No imajući u vidu događanja u Španjolskoj (...)

 • Zašto konzervativci šize na privjesak 'vješalicu'?

  Zašto konzervativci šize na privjesak 'vješalicu'?

  Od 2009. godine neprofitna organizacija DC Abortion Fund (DCAF) prikuplja sredstva za područje Washington DC za žene koje si ne mogu priuštiti troškove abortusa.

 • Kako napisati scenarij za dobar ženski lik?

  Kako napisati scenarij za dobar ženski lik?

  Kao scenaristica, komičarka i feministica zainteresirana za razvoj televizije,konstantno sam frustrirana ne samo manjkom ženskih likova u industriji zabave, već i (...)

 • Globalni feminizam i bjelački kompleks spasitelja

  Globalni feminizam i bjelački kompleks spasitelja

  Čini se da je ovih dana svima na pameti isto pitanje: "Što je zapravo feminizam?" Blogeri/ce se prepiru oko toga znači li feminizam da žene danas mogu 'imati sve'.

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija