Članci s tagom: svijet

 • Opet skandalozne grupe na Facebooku

  Opet skandalozne grupe na Facebooku

  Ekipa srbijanskog Telegrafa otkrila je tko se krije iza skandalozne Facebook grupe "Najveće Drolje Osnovnih I Srednjih Škola" na kojoj su objavljene (...)

 • Pravi utjecaj nasilničkog ponašanja kod djece

  Pravi utjecaj nasilničkog ponašanja kod djece

  Nevjerojatna studija koja dolazi iz Velike Britanije pokazuje da nasilničko ponašanje kod djece može utjecati na žrtve daleko u odrasloj dobi - čak nakon 40 godina.

 • Laboratorijski uzgojene vagine uspješno ugrađene u djevojke s rijetkim poremećajem

  Laboratorijski uzgojene vagine uspješno ugrađene u djevojke s rijetkim poremećajem

  Znanstvenici su uspješno implantirali vagine uzgojene u laboratoriju u četiri tinejdžerice koje imaju urođene smetnje, što znači da nisu imale mogućnost pravilno se (...)

 • Göteborg uvodi radni dan od šest sati

  Göteborg uvodi radni dan od šest sati

  Dok hrvatske vlasti nastoje fleksibilizirati i deregulirati radne odnose i legalizirati neplaćeni prekovremeni rad, lokalne vlasti u švedskom Göteborgu (...)

 • Video: Kako izgleda obrtanje uloga svakodnevnog seksizma

  Video: Kako izgleda obrtanje uloga svakodnevnog seksizma

  Seksizam se manifestira na brojne načine, a mnoge žene tvrde kako se s njima susreću svakodnevno, najčešće u formi komentara. The Guardian je objavio video u (...)

 • Disney i dječaci

  Disney i dječaci

  Kada kao odrasle osobe pričamo o Disneyjevim filmovima, razgovor se najčešće koncentrira na utjecaj koji ti filmovi imaju na mlade žene – i to ne bez razloga.

 • 'Crna nedjelja' za francuske socijaliste

  'Crna nedjelja' za francuske socijaliste

  Pobjeda socijalističke kandidatkinje Anne Hidalgo na općinskim izborima u Parizu gotovo da je jedina dobra vijest u oceanu loših vijesti za francusku ljevicu, (...)

 • Pariz ima svoju prvu gradonačelnicu!

  Pariz ima svoju prvu gradonačelnicu!

  Pariz od danas ima svoju prvu gradonačelnicu - Anne Hidalgo - ljevičarku, članicu vladajuće Socijalističke stranke (SP) . Hidalgo je pobijedila u drugom (...)

 • Feministička obrana Pepeljuge

  Feministička obrana Pepeljuge

  Nedavno sam se vratila s obiteljskog putovanja u Disney World na koje sam vodila svoje tri djevojčice (jedna sedmogodišnjakinja i dvije četverogodišnjakinje).

 • Zašto abortus treba ostati legalan

  Zašto abortus treba ostati legalan

  Unutar ovoga portala već je višestruko obrađena tema induciranog abortusa koji treba biti žensko (ljudsko) pravo na izbor. No imajući u vidu događanja u Španjolskoj (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija