U fokusu

Izrada Nacionalnog akcijskog plana provedbe Rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a

Vlada RH osnovala je Radnu skupinu za izradu prijedloga Nacionalnog akcijskog plana provedbe rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda: 1325 (2000) o položaju žena, miru i sigurnosti, 1820 (2008) o uklanjanju spolno utemeljenog nasilja u oružanim sukobima, 1888 (2009) o borbi protiv seksualnog nasilja nad ženama i djecom u oružanim sukobima i 1889 (2009) o ulozi žena i njihovim potrebama u izgradnji mira nakon oružanih sukoba. Na čelu Radne skupine je s dr.sc. Mario Nobilo, ravnatelj Uprave za multilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Izrada Nacionalnog akcijskog plana provedbe Rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a

Vlada RH osnovala je Radnu skupinu za izradu prijedloga Nacionalnog akcijskog plana provedbe rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda: 1325 (2000) o položaju žena, miru i sigurnosti, 1820 (2008) o uklanjanju spolno utemeljenog nasilja u oružanim sukobima, 1888 (2009) o borbi protiv seksualnog nasilja nad ženama i djecom u oružanim sukobima i 1889 (2009) o ulozi žena i njihovim potrebama u izgradnji mira nakon oružanih sukoba.

Članovi/ice Radne skupine, na čelu s dr.sc. Mariom Nobilom, ravnateljem Uprave za multilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, su Mirjana Mladineo, zamjenica savjetnika Predsjednika RH za vanjsku politiku, Jasmina Čaušević, načelnica Službe za obrambenu politiku i planiranje Ministarstva obrane, Nevenka Benić, ravnateljica Uprave za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Radojka Borić, izvršna direktorica Centra za ženske studije, a ispred Ureda za ravnopravnost Vlade RH u radu Radne skupine sudjelovat će predstojnica Ureda, mr.sc. Helena Štimac Radin.

Radna skupina počela je s radom 15. rujna 2010. u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.