U fokusu

Marija Pejčinović-Burić nova predsjednica zagrebačke Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’

Za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ za Grad Zagreb večeras je jednoglasno izabrana Marija Pejčinović Burić, saborska zastupnica HDZ-a, priopćeno je iz Tajništva Zajednice. Izborna skupština održana je u nazočnosti nacionalne predsjednice Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’, Biance Matković te Jasena Mesića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a te kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Marija Pejčinović-Burić nova predsjednica zagrebačke Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’

Za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ za Grad Zagreb večeras je jednoglasno izabrana Marija Pejčinović Burić, saborska zastupnica HDZ-a, priopćeno je iz Tajništva Zajednice.

 
Izborna skupština održana je u nazočnosti nacionalne predsjednice Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’, Biance Matković te Jasena Mesića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a te kandidata za gradonačelnika Zagreba. Predsjednica Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ Bianca Matković pozvala je na aktivno sudjelovanje članica na predstojećim lokalnim izborima te borbu za svaki glas. Posebno je pohvalila dosadašnju suradnju s nevladinim udrugama, a s kojima je Zajednica žena provela niz akcija te predstavila projekte koji će se provoditi na području Grada Zagreba tijekom 2009., navodi se u priopćenju.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba, Jasen Mesić pozvao je članice da se uključe u predstojeću izbornu kampanju jer su one moralna i politička snaga stranke. Novoizabrana predsjednica Marija Pejčinović-Burić, diplomirana ekonomistica i magistrica znanosti, istaknula je da je važan prvi korak priprema ‘Katarine Zrinski’ grada Zagreba za zadaće koje će donijeti izmjene statuta. Kako se navodi na kraju priopćenja Zajednice žena ‘važan je dinamizam koji je na nacionalnoj razini donijela predsjednica ‘Katarine Zrinski’ Bianca Matković tako da će se najbrojnija organizacija Katarine Zrinske pridružiti i poduprijeti sve nacionalne projekte, ali i raditi u lokalnoj sredini.’