U fokusu

ProBudi Jednakost: Uključi se u Tjedne jednakosti!

ProBudi Jednakost: Uključi se u Tjedne jednakosti!

Tjedan jednakosti

ArterarijCentar za mirovne studije i Romska organizacije mladih Hrvatske pozivaju vas na Tjedan jednakosti, koji će se odvijati od 8. do 24. travnja u Zagrebu te na praćenje kampanje #ProBudiJednakost na društvenim mrežama naših organizacija.

Tjedan jednakosti u Zagrebu počinje na 50. Svjetski dan Roma, 8. travnja, predstavom  “POGLEDAJME” Romana Nikolića u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem te audio-vizualnom izložbom Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, koja se može pogledati od 8. do 24. travnja 2021. godine u ADU Galeriji f8.

Predstavu “POGLEDAJME” koja istražuje i progovara o identitetu i društvenim odnosima, građani i  građanke moći će besplatno pogledati i 9. travnja u 19.30 u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu, uz obaveznu rezervaciju karata na prijave@cms.hr i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Broj karata je ograničen.

Istog dana, nova glumica u predstavi “POGLEDAJME”, Severina Lajtman, sudjelovat će u razgovoru s Melanijom Mešić koja je glumila u prethodnoj verziji predstave te će u online razgovoru podijeliti iskustva rada na predstavi, pitanjima koja predstava otvara te o diskriminaciji s kojom se susreću. Online razgovor moći ćete pratiti na profilima društvenih mreža naših organizacija.

Unutar jedne godine, svaki_a peti_a Rom_kinja doživi diskriminaciju. Stoga kroz Tjedne jednakosti, koji će se između 8. travnja do 30. lipnja održati u šest gradova diljem zemlje – u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Rijeci, Kutini, Čakovcu i u Belom Manastiru – zajedno želimo upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.